Kverneland Benelux herziet dealernetwerk

Tijdens de officiële opening van de gloednieuwe verfinstallatie van Kverneland Group in het Duitse Soest stelden we drie vragen aan Walter Ruiterkamp, managing directeur Kverneland Group Benelux. Reden, Ruiterkamp kondigde aan de dealerorganisatie tegen 2015 grondig te willen reorganiseren. 

de-loonwerker-sept-2013-Drie-vragen-aan-Walter-Ruiterkamp-Kverneland-Group-Benelux“Op dit ogenblik werken wij in de Benelux samen met ruim 220 dealers. In de toekomst willen we verder met een beperkt aantal dealers die een bepaalde omzet draaien. We willen dat onze dealers in de toekomst een compleet pakket Kverneland-werktuigen aanbieden. Kverneland biedt zowel grondbewerkings- en ruwvoedermachines aan. Nu hebben we nog te veel dealers die niet het complete pakket aanbieden. Dit moet in de toekomst veranderen. Als fabrikant kan je twee richtingen uit. Ofwel neem je de verkoop in eigen handen en ga je alles zelf doen zonder dealers. Dit vraagt echter wel een heel gespecialiseerde organisatie. Wij kiezen voor een dealerbeleid omdat een dealer veel dichter bij zijn klanten staat.

Steeds meer trekkerfabrikanten vragen exclusiviteit en eisen de daaraan gekoppelde trainingen, meetings en cursussen. Daarom kiezen steeds meer dealers voor één grote werktuigenleverancier die een compleet pakket aanbiedt voor zowel akkerbouwers en melkveehouders. Wij kunnen hieraan voldoen en we ervaren ook steeds meer dat dealers vragende partij zijn om een groter werkveld te bewerken dat toekomstperspectief biedt.”

Het volledige interview met Walter Ruiterkamp is te lezen in De Loonwerker van september.

%d bloggers liken dit: