Kunststof Orion rollen van Evers Agro

Als aanvulling op het toch al uitgebreide programma van (naloop-) rollen heeft Evers Agro sinds 2011 de Orion rol in haar programma. De Orion-ringen zorgen voor een optimale verkruimeling en een goede vastlegging van de grond. De Orion rol is de opvolger van de prisma rol, die Evers Agro jarenlang vanuit Duitsland in Nederland op de markt gezet heeft. Door deze rol nu zelf verder te ontwikkelen, kan Evers hiermee nog beter de juiste rol leveren die past bij de omstandigheden op het land.

60SX270DRK (Orion wals) (7)aNadat Evers nu enkele jaren deze rollen in gietstaal op de markt gebracht heeft, is er sinds afgelopen winter ook een kunststof variant in het programma. Deze uitvoering heeft aanzienlijk minder eigen gewicht en heeft tevens het voordeel dat het materiaal onder natte omstandigheden veel minder plakt en niet snel volloopt. Door gebruik van hoogwaardig materiaal zijn de kunststof ringen zeer slijtvast en hebben daarmee een lange levensduur.

De Orion ringen hebben een speciaal ontworpen hellende hoek met gewelfde aandrukpunten die zorgen voor optimale structuur van het zaaibed. De rollen hebben veel contactpunten per vierkante meter wat zorgt voor een grondige verkruimeling en vastlegging van de grond. De bovenlaag van de grond wordt lichtelijk grover weggelegd t.o.v. de onderlaag ter voorkoming van bodemerosie en het dichtslaan van de grond na zware regenval. De onderlaag wordt door de gewelfde ringen aangedrukt voor een goede capillaire werking en een goede basis voor het kiemende plantje van het zaai- of pootgewas.

De rollen zijn verkrijgbaar met een enkele of dubbele rij ringen, met een diameter van 47, 59 of 71 cm. De Orion rollen kunnen op maat geleverd worden , en zijn daarmee geschikt achter diverse grondbewerkingsmachines, van zowel Evers als van andere fabrikanten, en zijn daarnaast ook als losse rol leverbaar.

%d bloggers liken dit: