KUHN VBP 3100 balenpers nu ook met twin-foliebindingssysteem

Sinds de introductie in 2015 van het KUHN TWIN-foliebindingssysteem met twee foliehouders hebben boeren en loonwerkers in Nederland de voordelen van dit unieke systeem kunnen ontdekken bij balenpersen met vaste kamer. KUHN introduceert deze optie van foliebinding nu ook bij de VBP 3100 serie pers-wikkelcombinaties met variabele kamer en zijn het komend seizoen al leverbaar.

Het gepatenteerde* foliebindingssysteem van KUHN maakt gebruik van twee standaard folierollen van 750 mm waardoor de machine nog beter kan worden ingezet in silage-gewassen. Dit systeem biedt tal van voordelen in vergelijking met andere verkrijgbare foliebindingssystemen die een speciale brede mantelfolie gebruiken.

De KUHN VBP 3100 serie balenpers-wikkelcombinatie met variabele kamer biedt het hele jaar door een groot inzetbereik. Dit unieke foliebindingssysteem met twee foliehouders heeft zich al bewezen bij de KUHN pers-wikkelcombinaties met vaste perskamer en zorgt voor de hoogste kwaliteit kuilvoer tegen de laagste kosten.

Besparing tot wel 37% op foliebindingskosten

Door het gebruik van standaard folie kunnen klanten profiteren van een lagere aankoopprijs en hebben ze de mogelijkheid om een groter percentage (70% pre-stretch) voorstrekking toe te passen dan bij de conventionele brede foliebindsystemen. Bovendien is de verwerkingstijd geoptimaliseerd; doordat het start- en eindkoord zo kort mogelijk zijn. Hierdoor kan er tot wel 37% op foliebindingskosten worden bespaard en kunnen de intervallen voor foliewisseling met nog eens 30% worden uitgebreid.

Optimale gebruiksvriendelijkheid

Door het gebruik van standaard folierollen, vereenvoudig je het voorraadbeheer bij de klant. Door het beperkte gewicht per rol kunnen de rollen gemakkelijk worden gehanteerd. In combinatie met het lage gewicht om te tillen en het gebruiksvriendelijke folierolsysteem; zorgt dit ervoor dat het wisselen van folierollen bij de VBP 3100 serie kinderspel wordt. De folie- en netbindingsystemen zijn twee afzonderlijke systemen waardoor de gebruiker tegelijkertijd zowel de folie als het net mee kan nemen. Het wisselen tussen de twee systemen gaat snel en gemakkelijk. Er hoeven geen rollen te worden gewisseld en er is geen gereedschap nodig.

Maximale betrouwbaarheid

Alle machinecomponenten van de VBP 3100 serie balenpers zijn aangepast ten behoeve van foliebinding met maximale betrouwbaarheid. Het startkoord van de folie waarborgt een gegarandeerde bindingsstart en een betrouwbare binding, waardoor uitval tot een minimum wordt beperkt. Doordat de folie er middels een koord wordt ingetrokken, wordt al snel de volle breedte van de baal bereikt.

Waarom foliebinding?

Voor de productie van ronde kuilvoerbalen heeft foliebinding steeds vaker de voorkeur boven conventionele netbinding. Foliebinding zorgt voor strakkere, compacter gewikkelde balen met een betere bescherming rondom de baal. De extra zuurstofbarrière waarborgt een betere kwaliteit kuilvoer en de verbeterde baalvorm maakt de opslag efficiënter. Voor agrariërs leveren ze ook veel praktische voordelen op. Een baal met foliebinding betekent dat het uitpakken zelfs tijdens een vorstperiode eenvoudig gaat. Er verzamelt zich geen kuilvoer tussen het net waardoor er geen voer verloren gaat. Tot slot maken deze balen het afvalbeheer efficiënter, er hoeft geen net en folie van elkaar te worden gescheiden. Alles kan tegelijk worden gerecycled.

*Octrooi gedeponeerd of geregistreerd in één of meer landen.

Bron: Reesink Agri

%d bloggers liken dit: