Kuhn Group verwerft alle aandelen van Artec Pulverisation

De Kuhn Group tekende onlangs het contract om alle aandelen van Artec Pulverisation, gelegen in Corpe in de Vendée (Frankrijk), te kopen .

De Kuhn Group, die sinds 2008 een minderheidsbelang in Artec heeft, zal tegen het einde van 2018 de enige aandeelhouder van Artec worden, zodra de contractuele voorwaarden voor de overname zijn vervuld.

Artec is opgericht in 2005 door Jean-Pierre Chevallier en is gespecialiseerd in de productie van zelfrijdende spuitmachines voor gewasbescherming. De machines zijn vooral bedoeld voor grote landbouwbedrijven. In 2017 behaalde Artec een omzet van 19 miljoen euro met een personeelsbestand van 60 werknemers.

Omdat het een zeer specifiek professioneel assortiment is dat complementair is aan de Kuhn veldspuiten, zal het Artec-assortiment zelfrijdende veldspuiten op de markt blijven onder de merknaam en in de kleuren van Artec. De verdeling gebeurt door een netwerk van gespecialiseerde dealers, waardoor het merk in staat is een leidende positie op de Franse markt te ontwikkelen en te behouden.

Artec zal profiteren van de expertise en middelen van de Kuhn Group om zich te blijven ontwikkelen in Frankrijk, maar ook internationaal.

%d bloggers liken dit: