Kuhn dubbele hark met meer comfort

De Kuhn GA 7501+ dubbele hark met middenafleg vervangt de GA 7501 en positioneert zich in het middelste segment van het gamma dubbele harken. Bij het ontwerp werd vooral rekening gehouden met een verhoogd gebruikersgemak.

 Zo is het mogelijk om de werkbreedte hydraulisch vanuit de trekkercabine in te stellen. De GA 7501+ heeft een variabele werkbreedte van 6,70 m tot 7,40 m en is uitgerust met twee rotoren met een diameter van 3,25 m en 11 tandarmen. Deze hark maakt zwaden met een breedte van 1,30 m tot 1,90 m. Voor gebruikers voor wie het echter interessanter is om in bepaalde omstandigheden smallere zwaden te kunnen vormen, kan de zwadbreedte aangepast worden tot 1,10 m. Tijdens verplaatsingen op de weg heeft de GA 7501+ een transporthoogte van minder dan 4 m, zonder dat de armen gedemonteerd moeten worden. De scharnierende draaikop en het gestuurd transportwielstel zorgen voor een wendbare en comfortabele machine. De transportbreedte bedraagt 2,55 m.

De GA 7501+ is standaard uitgerust met een cardanische 3D-pendelophanging zodat de rotoren in alle richtingen kunnen uitzwenken, voor een goede bodemaanpassing. Elke rotor is uitgerust met 4 wielen. Beide rotoren kunnen individueel en onafhankelijk van elkaar worden opgetild. Een extra tandem-onderstel is beschikbaar in optie voor werkzaamheden op ongelijkmatige ondergrond.

%d bloggers liken dit: