Kubota gaat eigen weg in Nederland

Al 35 jaar voert de Mechan Groep (voorheen De Vor) het merk Kubota (Landbouw, Tuin & Park machines). In de steeds sneller veranderende omgeving van landbouwmechanisatie is in overleg besloten dat, na de vorming en bouw van het moderne AGCO Experience Centre, Kubota haar weg zal voortzetten als zelfstandige Captive activiteit van Kubota Europe (hoofdkantoor Parijs).

Vanuit strategisch oogpunt zijn de bedrijven concurrenten van elkaar geworden, met name door de komst van de nieuwe Topline tractoren die vanaf april 2015 uit de nieuwe fabriek in Duinkerken komen. Op 19 september jl. heeft de Mechan Groep het AGCO Experience Centre geopend in Achterveld waar zij de 5 AGCO merken vertegenwoordigen, distribueren en technische training c.q. ondersteuning verlenen. Om die reden leek het beide partijen niet langer logisch en wenselijk om onder één dak genoemde merken te vertegenwoordigen.

Met ingang van 1 november 2014 zal Kubota Nederland gaan opereren vanuit haar eigen vestiging in Ede. De 6 medewerkers die volledig voor Kubota werkzaam zijn, gaan over naar het nieuwe bedrijf Kubota Nederland.

M7.171

%d bloggers liken dit: