Krone ZX-opraap- en doseerwagen met nog meer comfort

Duurzaamheid in de voederwinning heeft bij Krone prioriteit. Zo had ook bij de doorontwikkeling van de Krone ZX opraapwagen het ontzien van de bodem een belangrijke prioriteit. Krone voerde tegelijk in het kader van de ZX-facelift twee bodem beschermende maatregelen door. Zo krijgen de types ZX 430, ZX 470 en ZX 560 niet alleen een elektro-hydraulische pick-up-ontlasting maar zijn tegelijk ook grote 30,5 inch bandenmaten mogelijk.

De standaard pick-up ontlasting beschermt niet alleen de bodemvruchtbaarheid maar verhoogt ook het comfort van de bestuurder. Zo laat de pick-up zich variabel en comfortabel vanuit de cabine instellen.  Een ander pluspunt is dat de bestuurder snel kan reageren op wisselende omstandigheden. Daarmee is gegarandeerd dat de pick-up steeds met constante druk rustig en comfortabel over de bodem rolt en het gewas optimaal opneemt, ook op oneffen terrein.

Voor het zo goed mogelijk ontzien van de graszode biedt Krone vanaf nu ook voor de modellen ZX 430, ZX 470 en ZX 560 optioneel twee 30,5 inch banden aan, zowel voor het tandem als voor het tridem onderstel. Er is keuze tussen de bandenmaten 710/50 R 30,5 en 800/45 R 30,5 die beide over een speciaal noppenprofiel beschikken. Alleen de ZX 470 met tridem onderstel is uitsluitend met 26,5 inch banden leverbaar.

Het vierkante profiel garandeert enerzijds het betrouwbaar rollen van de band, ook onder extreem natte omstandigheden, en anderzijds het zeer grote zelfreinigend vermogen van de band. Het vergrote loopvlak vermindert de bodemdruk en de grote banddoorsnede van 1,51 meter draagt tegelijk bij tot het lichter trekken van de wagen. Ander pluspunt: de geringere wrijving heeft een verlaagd brandstofverbruik tot gevolg.

 

%d bloggers liken dit: