Krone zet satellietbeelden in voor perceel- en machinegegevens

De functionaliteit van Krone Smart Telematics is uitgebreid met Smart Reporting. Hiermee kan de loonwerker met de computer of tablet gegevens van een net bewerkt perceel uitwerken en analyseren. De functionaliteit is op basis van satellietbeelden van Sentitel mogelijk.

Het loonbedrijf kan namelijk met behulp van Krone Smart Telematics de gewenste perceel- en machinegegevens snel en gemakkelijk inzien. Groot voordeel is dat de gebruiker van tevoren geen perceelsgrenzen in het systeem hoeft in te voeren. Een klik op een rijspoor is voldoende om het totale rijspoor van het desbetreffende perceel over te nemen, zo stelt Krone. Alle belangrijke machinegegevens kunnen zo door de gebruiken worden opgeroepen. Dit geeft inzichten in de tijd van het werk op het perceel, bijvoorbeeld hoeveel balen er liggen, hoe hoog de opbrengst was en hoeveel diesel er is verbruikt.

Krone Smart Telematics is standaard verkrijgbaar voor het gehele Krone Big Line programma (Big X, Big M, Big Pack) zowel als voor verschillende ronde balenpersen en opraap- en doseerwagens. Smart Reporting kan twee jaar lang kosteloos worden gebruikt worden. De data kunnen direct worden overgedragen aan Agrirouter, een onderdeel van DKE Data GmbH. Deze gegevens worden vervolgens geschikt gemaakt voor het gebruik door andere systemen en/of software waar loonbedrijven en agrariërs mee werken.

%d bloggers liken dit: