Krone VariCut: veel messen voor kort stro

Om op de stijgende vraag naar kort gesneden stro te kunnen antwoorden ontwikkelde Krone een nieuwe snij-inrichting op de Big Pack 1270 VC en 1290 HDP VC persen. De VariCut snij-inrichting beschikt over 51 messen en krijgt ook een vernieuwde snijrotor.

SIZED_Vielmesserschneidwerk VariCut_Detail_02De 51 messen kunnen ingeschakeld worden volgens de vooraf af fabriek ingestelde groepen (51/26/25/12/5/0) maar kunnen ook door de gebruiker individueel ingeschakeld worden. Daarbij zijn alle mogelijke messenschakelingen mogelijk door een verdraaibare schakelas te verdraaien in de gekozen voorkeuzeschakeling. De zogenoemde schakel as bedient de individuele messen met schakelnokken die daarnaast nog eens gewijzigd kan worden in een op de klantenwens afgestemde aantal ingeschakelde messen buiten de standaard fabrieksinstellingen. Hierdoor kan de bestuurder eenvoudig flexibel schakelen op de individuele omstandigheden en klantenwensen.

SIZED_Kurzstroh_VariCut 51 MesserOver alle messen is een extra reinigingsplaat gemonteerd, die bij het omhoog klappen in een handomdraai alle verontreinigingen tussen de messen verwijderd. De messen kunnen daardoor probleemloos weer in de gewasstroom worden gezwenkt. Naast de reinigingsplaat is er ook een geïntegreerde luchtreiniging geplaatst voor het reinigen van de individuele mesbeveiliging met perslucht. Bij een verstopping zwenkt de messencassette en messenbalk automatisch naar beneden.

Voor het vereenvoudigen van het onderhoud aan de messenbalk kan de messencassette compleet zijdelings uitgeschoven worden en op een transportframe geplaatst worden.De nieuwe VariCut snij inrichting krijgt ook een vernieuwde snijrotor die beschikt over 4 tandrijen over de gehele omtrek. Door het hoge toerental is de doorvoercapaciteit hoger, wordt er een homogener voerpakket doorgevoerd en is de overgave naar het Variabel Vul Systeem (VFS) nog beter.
De aandrijving van de snijrotor verloopt via een powerband. Door de powerband apart in te schakelen is het eenvoudiger voor de trekker geworden om de pers op gang te brengen.

Bewaren

%d bloggers liken dit: