Krone EasyCut triplemaaiers: veel keuze in capaciteit en gewasbehandeling

Bij Krone heb je als loonwerker en veehouder ruime keuze als het gaat om triplemaaiers. Van 7,5 tot ruim 10 m breed, met en zonder kneuzer en met en zonder afvoerbanden.

We zoomen in op de populaire EasyCut B 870 CV en sinds 2014 zijn deze B 870 CV en aanverwanten opvolgers van de 9140 CV en aanverwanten. Wijzigingen en doorontwikkelingen betreffen onder meer de vorm van de klepels (zie verderop), de draagarmen van de maaiers en de ophanging vanuit het zwaartepunt van de maaiers met bijbehorende stuurstangen.

Bijzonder is de manier waarop een verschil in overlap tussen naastliggende maaischijven is gecreëerd. Hiertoe zitten de maaischijftandwielen excentrisch in de maaibalk geschroefd en komt de overlap tussen naar voren draaiende mesjes overeen met drie vingers en naar achteren draaiende mesjes met twee vingers. Krone geeft aan dat dit bedoeld is om te compenseren voor de windvorming van de draaiende maaischijven die het gras naar voren blaast.

De aandrijfassen van de maaischijven zelf bevatten geen inkepingen of spiebanen, maar zijn individueel beveiligd met holle spanstiften. Breken de spanstiften, dan beweegt de nog draaiende maaischijf via een korte schroefdraad omhoog tot boven de naastliggende maaischijven.

Lees het volledige artikel met gebruikerservaringen in De Loonwerker van juni.

%d bloggers liken dit: