Krone Comprima af fabriek met foliebinding

Krone biedt vanaf nu alle Comprima rondebalenpersen ook uitgerust met foliebinding aan. De gebruiker heeft bij foliebinding de keuze tussen net of mantelfolie.

SIZED_Comprima_102_2500_12101Binden met folie biedt een aantal belangrijke voordelen waaronder het verbeteren van de kwaliteit van de silage. Bij het binden met folie blijft de baal vormvaster. Door de folie expandeert de buitenste laag van de baal minder, hierdoor blijft de hoge dichtheid in de buitenste rand beter bewaard en wordt schimmelvorming voorkomen. Een ander voordeel van foliebinding is dat bij het lossnijden van de baal het wikkelnet en wikkelfolie niet meer gescheiden hoeven te worden. De foliebinding en wikkelfolie bestaan namelijk beiden uit plastic en behoren tot hetzelfde afvalsoort.

Het Krone foliebindingsysteem houdt de mantelfolie op de volledige breedte bij invoer en aan het eind van het bindproces. Dit bespaart folie en tijd. Het wisselen tussen folie- en netbinding is snel en eenvoudig door de gebruikelijke netrollen te vervangen door een folierol. Voor de foliebinding adviseert Krone het Krone Excellent Round Wrap, dat met een breedte van 1.280 mm de baal over de gehele breedte bedekt. Door de optimale kleefkracht van de mantelfolie (bestaande uit 5 lagen) worden de balen zeer stabiel en behouden de vorm.

Een ander groot voordeel van de met Krone foliebinding is dat de folieding achteraf kan worden ingebouwd in alle Krone Comprima rondebalenpersen vanaf bouwjaar 2014.

SIZED_Comprima_123_2500_12122

%d bloggers liken dit: