Krone BiG Pack 870 HDP XC, vele kleintjes maken 1 groot

Krone stelde eerder op Agritechnica de BigPack 870 HDP XC MultiBale al voor. Deze pers is een aanvulling langs onder van de bestaande lijn. De pers maakt balen van 80 cm op 70 cm en een maximale lengte van 2,7 meter. Met de MultiBale technologie kunnen meerdere kleine balen in 1 grote baal geperst worden.

De nieuwe pers maakt balen met tot 25% meer dichtheid dan het grotere broertje, de Krone BiG Pack 890. Om dit te bereiken is wel een trekker nodig van minstens 163 pk, 34 pk meer dan de BiG Pack 890. De BiG Pack 870 HDP XC is uitgerust met het Multibale-systeem waarmee maximaal 9 kleine pakken tot 1 groot pak geperst worden. Bij het lossnijden van het pak blijven de kleine pakken dan onder druk, wat handig is voor verder verhandelen van het stro, hooi of voordroog.

De pers kan optioneel uitgerust worden met het Xcut snijsysteem met 16 messen, die per bank van 8 kunnen geactiveerd worden. De theoretische snijlengte bedraagt 44 mm. De baaluitworp kan met een weegsysteem worden uitgerust en in het perskanaal kunnen vochtmeters geplaatst worden. Optioneel kan de BiG Pack 870 HDP uitgerust worden met extra touwboxen en LED werklichten.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

%d bloggers liken dit: