Krampe DA34 “Roadrunner”

Krampe speelt in op de wensen van boeren en loonwerkers om grotere volumes te kunnen transporteren met de nieuwe DA34 „Roadrunner“

De DA34 “Roadrunner” is een multifunctionele kipwagen op 3 assen. De eerste as is gemonteerd op een bogie om gemakkelijk te kunnen manoeuvreren. De ingenieurs bij Krampe slaagden er in 2 18T kipwagens te combineren in 1 trailer. sized_Krampe_001De 9m lange wagen heeft een inhoud van 47m³ en kan maximaal 24T gewicht meenemen.
In de plaats van een gewone draaikrans is op de DA34 een bogie met vaste dissel gemonteerd. Op die manier kan tot 4 ton van het gewicht overgedragen worden op de trekker.

De wagen kan uitgerust met lagedruk banden (type 560/60 R 22.5) op de voorste as. Op de achterste assen kunnen banden in de maat 600/55 R 26.5 gemonteerd worde.. De laatste as is standaard een gestuurde as.
De assen zijn standaard ook uitgerust met luchtvering.
Tijdens het kippen wordt de luchtvering van de achterste as gelost zodat de kipper een grotere kiphoek krijgt.sized_Krampe_003
De “Roadrunner” is standaard uitgerust om achterwaarts te kippen, maar optioneel kan ook 2-zijdig gekipt worden. De wagen kan uitgerust worden met silage-schotten van 50, 60 of 80 cm en ook zijdelingse hoogsels die hydraulisch kunnen geopend en gesloten worden horen tot de mogelijkheden.

%d bloggers liken dit: