Kramer KT verreikers: robuuste specialisten voor de landbouw

Het Duitse Kramer heeft haar wortels in de landbouw en bouwt al heel lang wielladers en verreikers. Door de alliantie met John Deere zien we deze nu weer in de typische groene Kramer kleur terug in de landbouw.

Al in 1959 bracht Kramer de eerste vierwielaangedreven compacte wiellader op de markt, de KS 510, waarmee de basis werd gelegd voor verbreding vanuit de landbouw naar de industrie en bouw. In 1987 gevolgd door de Kramer Allrad met vierwielbesturing. Sinds 2018 werkt Kramer samen met John Deere. Dit houdt in dat de Kramer verreikers, telescopische wielladers en wielladers in de Kramer kleuren via Europese John Deere landbouwdealers vermarkt worden.

Volgens Cofabel is het kleinste model, de KT276, het meest gevraagd in België. Dit model is de jongste telg van het gamma en werd 1,5 jaar geleden geïntroduceerd. De KT-modellen zijn volgens Kramer relatief lichte machines die relatief veel tillen. Zo weegt de KT276 4,2 tot 5,0 ton. De KT306, met een ander frame, weegt 5,7 tot 6,6 ton en de KT4 en KT5 modellen hebben langere en bredere frames en wegen 8 tot 11 ton.

Kramer zelf noemt de modellen KT276 t/m KT357 compacte allrounders. Vooral de KT276 verschilt van de overige modellen. Deze blijft net onder de 2 m hoogte en is hierdoor in Nederland met name populair bij pluimveehouders om stallen mee uit te mesten.

Lees het volledige artikel met gebruikerservaringen in De Loonwerker van februari.

%d bloggers liken dit: