Kongskilde Germinator Pro legt perfect zaaibed neer

In het geheim testte de Deense fabrikant Kongskilde de afgelopen maanden in Friesland een nieuwe serie getrokken precisie zaaibedcultivator met een werkbreedte van 7,90 m. Het idee achter de ontwikkeling van de Kongskilde Germinator pro, is het bieden van een oplossing om op traditioneel geploegde akkers zaaibedden van hoge kwaliteit te maken zodat het zaad onder gelijke omstandigheden goed kan kiemen.

sized_PERFECT ZAAIBEDDe nieuwe Kongskilde Germinator Pro is speciaal ontwikkeld voor traditionele grondbewerking. Het heeft als doel om hoogwaardige producten als suikerbieten, uien, mais en graszaad zo goed mogelijk en op gelijk bewerkte diepte in de grond te krijgen. Het klaarleggen van een perfect en egaal zaaibed in één werkgang is daarbij essentieel. Door 6 afzonderlijke segmenten wordt de grond over de volledige werkbreedte overal exact op de ingestelde werkdiepte bewerkt. In de komende maanden gaat de productie van start, de nieuwe Kongskilde Germinator Pro is in 2015 leverbaar in 5,40 m, 6,20 m en 7,90 m werkbreedte.

De nieuwe Kongskilde Germinator Pro is in verschillende werkzones opgebouwd:

Flexboard en verkruimelrol aan de voorzijde
sized_FLEXBOARD VOORKANT EN DIEPTEROL
Een nieuw hydraulisch verstelbaar flexboard die aan de voorzijde onregelmatigheden van de bovenste laag verwijdert en tevens de grond voor de diepterol gelijk maakt.

De 320 mm zware verkruimelrol regelt de diepte van de werkzone.

Rechte Vibro Super G tand

De nieuw ontworpen Vibro Super G tand (32 x 12 mm) is uitgerust met een omkeerbare beitel en heeft een vrije hoogte onder het frame van 350 mm voor werkdiepten tot 120 mm. De tanden bewerken de bovenlaag zonder vochtige of koude aarde naar boven te halen. De vijf rijen met rechte tanden hebben een onderlinge afstand van 6 cm.


Egalisatieplaat en verkruimelrol

sized_EGALISATIEPLAAT VOOR VLAKKEN BOVENLAAG EN AANDRUKROLAchter de tanden komt een egalisatieplaat die de bewerkte grond gelijk trekt na bewerking door de beitels. De rollencombinaties achter de machine verkruimelen en drukken vervolgens de aarde aan en leggen een perfect en egaal zaaibed klaar.

%d bloggers liken dit: