Komatsu met nieuwe 40 ton bulldozer

De nieuwe Komatsu D155AX-8 wordt de opvolger van de D155AX-6. Hij heeft een operationeel gewicht van 38-43 ton naargelang zijn configuratie en wordt aangedreven door een Komatsu Stage 4 motor met een vermogen van 359 pk (264 kW). Om te voldoen behoudt de motor de EGR- techniek met DPF-filter met toevoeging van de SCR-techniek (Adblue gebruik).

De D155AX-8 is uitgerust met het sigmadozer blad met een capaciteit van 9,4 m³. Zijn hydrostatische transmissie zorgt ervoor dat bochten snel en soepel genomen worden ongeacht het terrein. De chauffeur heeft PCCS (Palm Command Control System) joystickbediening waarmee hij controle heeft over besturing en blad. Net als zijn voorganger heeft deze bulldozer een Komatsu “K-bogie” onderstel. Het zorgt voor een betere geleiding van de rupsen in moeilijke omstandigheden.

De D155AX-8 bulldozer geniet de ondersteuning van het Komatsu CARE onderhoudsprogramma voor nieuwe Komatsu Stage 4 motoren. Hij is ook uitgerust met de meest recente Komtrax-vlootbeheerssysteem.

%d bloggers liken dit: