Knoll B.V. introduceert nieuw model MultiBaler XL

Knoll B.V. uit Staphorst introduceert samen met partner Agronic Oy uit Finland een nieuw model MultiBaler voor de professionele markt. Met de introductie van deze game-changer in de markt, de KNOLL MultiBaler XL wordt de bestaande range van MultiBalers (820 / 1220) uitgebreid tot 3 modellen.

Met de introductie van dit nieuwe vlaggenschip, de KNOLL MultiBaler XL worden deuren geopend die een nieuwe dimensie geven in de markt van het verwerken van gehakselde of geshredderde materialen. De KNOLL MultiBaler XL loopt voorop op het gebied van engineering en prestaties. Ontwikkeld om de regels van een conventioneel ontwerp te doorbreken.

Nieuwe ontwikkeling op basis van beproefde techniek

Bij de ontwikkeling van de KNOLL MultiBaler XL zijn we teruggekeerd naar de tekentafel en zijn we met een blanco ontwerp begonnen. De bouwwijze en inzetbaarheid is afgeleid van de bestaande MultiBalers 820 & 1220, echter de machine is in zijn geheel nieuw ontworpen.

Knoll B.V. uit Staphorst introduceert samen met partner Agronic Oy uit Finland een nieuw model MultiBaler voor de professionele markt. Met de introductie van deze game-changer in de markt, de KNOLL MultiBaler XL wordt de bestaande range van MultiBalers (820 / 1220) uitgebreid tot 3 modellen.

De basis is een perskamers, voorzien van 17 HD-persrollen in combinatie met twee ‘’’PowerGrip-4’’ riemen. Deze voorkomen materiaalverliezen tijdens het persen. De machine is overigens uitgevoerd met een retoursysteem over de volledige lengte.

De MultiBaler XL is een machine voor de veeleisende professionele gebruiker die duurzaamheid en kwaliteit verwacht. Dit hebben we vertaald in een machine die zowel toepasbaar is voor agrarisch als industrieel gebruik.

Nieuwe ontwerp perskamer, groot formaat ronde balen

Het hart van de machine, de perskamer, is ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring en toepassing in de industriële sector. Dit systeem is samengesteld uit slijtvaste materiaalsoorten en heeft hier zijn klasse ruimschoots bewezen.

De MultiBaler XL maakt balen met een diameter van 100-115cm (variabel) en een breedte van 120cm. Afhankelijk van materiaalsoort en conditie produceert de machine balen van 500 tot 1350kg. De perskamer wordt hydraulisch aangedreven door een planetaire aandrijving. Daarmee zorgt de machine voor een optimale regeling van de snelheid van de perskamerriem, aanpasbaar voor iedere situatie.

Vanuit de bunker met een inhoud van 8,00m3 is het te persen materiaal door een invoerketting naar de perskamer gevoerd. De MultiBaler XL is ook uitgevoerd met twee speciale doseerwalsen, die zorgen voor een optimale materiaal verdeling. Daarmee maakt de machine geschikt voor het verwerken van diverse korte- en lange materiaalsoorten.

Knoll B.V. introduceert nieuw model MultiBaler XL

Gepatenteerd folie- & netbindsysteem

Na het vormen van de baal in de perskamer wordt deze uiteindelijk voorzien van net of mantelfolie. De MultiBaler XL is voorzien van een gepatenteerd bindsysteem. Folie- of net wordt hydraulisch ingevoerd en vervolgens d.m.v. een instelbaar hydraulisch remsysteem op spanning gebracht om een optimale binding van de baal te garanderen.

Mobiel- en stationair gebruik, capaciteit gegarandeerd

De KNOLL MultiBaler XL is een machine die multifunctioneel inzetbaar is. De machiens worden gebruikt voor het verwerken van hoofdzakelijk mais, gehakseld gras, TMR, MKS, alfalfa, vezelhennep, bietenpulp, GPS etc.

Naast stationair gebruik is bij de ontwikkeling van dit nieuwe model ook de mobiele inzetbaarheid een belangrijk aspect geweest. Door de MultiBaler XL mobiel te gebruiken, kunnen diverse werkgangen ook gecombineerd worden, wat direct een arbeidsbesparing en efficiëntie oplevert. Daarnaast voorzien wij een toename in het mobiel gebruik van MultiBalers over de gehele wereld om gehakselde materialen te kunnen persen.

Knoll B.V. introduceert nieuw model MultiBaler XL

Gehakseld gras in balen

Het verwerken van gehakseld gras in balen wint sterk aan populariteit. De KNOLL MultiBaler XL is onder andere ontwikkeld voor deze toepassing. Dit maakt het mogelijk om de machine voor een langere periode van het seizoen in te zetten in zowel gras- als maisoogst, wat het rendement van de machine ten goede komt.

Knoll B.V.

Eenvoud die zorgt voor dat kleine beetje extra!

De basis van de KNOLL MultiBaler is goed. Echter hebben we ook aandacht besteed aan de ‘’extraatjes’’ die het werken met de machine nog plezieriger en eenvoudiger maken.

De besturing van de machine is door onszelf ontwikkeld op basis van de ervaringen en input van gebruikers. De machine wordt daarom bediend door een 10’’ Parker IQAN bedieningsterminal. Dit systeem, voorzien van een groot touchscreen en kleurenscherm geeft de gebruiker alle gewenste informatie. Deze bedieningsterminal kan zowel op de machine geplaatst worden voor stationair gebruik als in de trekker tijdens mobiele toepassing.

Knoll B.V.

De machine is standaard voorzien van LED-werkverlichting, camerasysteem en externe bediening om snel belangrijke handelingen uit te kunnen voeren. Tevens is de machine uitgerust met een automatisch Lincoln olie- & vetsmeersysteem.

Rimote®

Informatie, waar en wanneer u het nodig bent! Rimote® is dé oplossing die machine eigenaren en gebruikers inzicht geeft in de prestaties van de machine. Rimote® is standaard voorzien op de KNOLL MultiBaler XL in combinatie met een bijbehorend data-abonnement voor 5 jaar.

Deze vorm van mobiele data verwerking zorgt voor actuele gegevens die op ieder moment en op iedere gewenste locatie beschikbaar is. Tevens gebruiken we dit systeem om updates uit te voeren of kan uw dealer inloggen in de machine voor service verlening.

De perfecte machine voor alle omstandigheden met bijbehorende opties!

KNOLL MultiBalers worden inmiddels in meer dan 45 landen over de gehele wereld gebruikt. Iedere gebruiker heeft ook zijn eigen toepassing. Om de machines perfect aan te laten sluiten bij de gebruiker zijn/haar wensen, is de MultiBaler XL uit te rusten met diverse opties.

Voorbeelden hiervan zijn onder andere een weegsysteem, afstandsbediening voor lossen van balen, NIR-sensor en de optionele zijlader om te gebruiken in combinatie met een doseerwagen of voermengwagen.

Introductie en beschikbaarheid

Na een ontwikkeltraject van ruim 3 jaar is de KNOLL MultiBaler met ingang van 1 februari 2021 leverbaar.

Specificaties:

 • Baalmaat                                : 100-115cm (Ø) x 120cm (breedte)
 • Baalvolume                            : 1.25m3
 • Baalgewicht                           : 500-1350 kg *
 • Capaciteit                               : +/- 60 balen/uur **
 • Aandrijving                             : Eigen hydraulisch Danfoss proportioneel systeem
 • Besturingssysteem                : IQAN 10’’ TFT touchscreen console (stof/waterdicht)
 • Noodzakelijke aansluiting   : 12V DC & road light system
 • Bindysteem                           : Mantelfolie of net
 • Lengte (mm)                           : 12290mm (work mode) / 11373 mm (transport mode)
 • Breedte (mm)                         : 2972mm
 • Hoogte (mm)                          : 3859mm
 • Gewicht (kg)                           : 10.640 kg *
 • Wielen                                     : 560/60 R22.5
 • Beremming                             : Luchtremsysteem (tweeleiding) for max. 60 km/h
 • Vermogen benodigd              : Min. 100 kW / 135 hp
 • PTO                                       : 1-3/8’’ – 1000 RPM

Bron: Knoll B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: