Keymolen Agri te Rebecq: 50 jaar doorgedreven agro-service

De combinatie van premiummerken en service hebben Keymolen Agri de voorbije 50 jaar vooruitgestuwd. Op 17 juni werden klanten en leveranciers uitgenodigd om dit halfeeuwfeest te vieren. Naast een woord van dank namens de familie Keymolen kwamen met René Wetzels en minister van Landbouw Borsus ook twee gastsprekers aan het woord. Zij gaven elk op hun manier weer welke waarden bij Keymolen Agri voorop stonden.

SONY DSC

De weg vooruit

De voorbije 50 jaar werden bij de familie Keymolen gekenmerkt door een continue groei. Destijds startte Victor Keymolen de verkoopsactiviteiten op. In 1980 werden de tuinbouw- en landbouwafdeling opgesplitst tussen zijn 2 zonen Henri en Joseph. Zo concentreerden Joseph en Lucienne zich verder op de landbouwmechanisatie. In 2004 kwamen vervolgens hun kinderen (Etienne en Sophie) deze familiale onderneming versterken. Er werd een breed aanbod aan kwaliteitsmerken (Claas, Lemken, JCB,…) uitgebouwd en deze evolutie gaat nog steeds door. Enkele jaren geleden werd ook gestart met de commercialisatie van het Dewulf-Miedema gamma gezien het toenemende belang van de aardappelteelt in de wijde regio en de vraag vanuit het cliënteel. Keymolen Agri streeft een directe relatie met de klant na. Daarbij gaat er enorm veel aandacht uit naar de service na verkoop. Problemen heeft iedereen maar de bereidheid om ze op te lossen is nog belangrijker. Servicetechnisch gaat Keymolen Agri zich niet verschuilen achter de constructeur. “Wij zijn het eerste aanspreekpunt voor de klant. Onze missie stopt pas als het probleem bij de klant is opgelost.”, aldus Joseph Keymolen.

20 jaar JCB
De jaren ’90 waren booming business binnen de verreikermarkt. Deze evolutie ontging ook Keymolen Agri niet. Al snel had Joseph een 5-tal verreikers op zijn orderboekje staan maar hij was nog in overweging welk merk het zou worden. Tijdens de editie van Agribex ’96 kwam hij in contact met René Wetzels van JCB. Sindsdien is de relatie tussen dealer en importeur enkel nog maar versterkt. Op dat vlak spreken de cijfers voor zich. Keymolen Agri verkocht over de laatste 20 jaar niet minder dan 1200 JCB machines. Als Agri-dealer is Keymolen Agri daarmee trouwens de nr. 1 in België. René Wetzels nam namens JCB het woord en benadrukte het familiale karakter van deze onderneming. “Net zoals JCB één familie is , is ook Keymolen Agri één grote familie.”

SONY DSC

Landbouw als speerpunt

Bij Keymolen Agri wordt niet gefocust op de industrie- of de verhuursector maar staat de landbouw voorop. Onze sector staat momenteel echter zwaar onder druk. Iedereen luisterde dan ook gespannen naar de toespraak van landbouwminister Borsus. Hij verwees vooral naar de sterke volatiliteit die onze markten treft. Hij stuurt aan dat Europa bijkomende maatregelen moet nemen om deze grote fluctuaties in te perken. Door de bestaande vangnetten stuk voor stuk te laten uitdoven, zijn we terecht gekomen in een situatie waarbij we zien dat de markt het overgenomen heeft van de overheid. Naast fiscale maatregelen denkt Borsus vooral dan in de richting van tijdelijke productiebeperkende maatregelen.

Bewaren

Bewaren

%d bloggers liken dit: