KAWECO DOUBLE TWIN SHIFT: UITGEKIEND SCHUIFSYSTEEM VOOR LAGERE BODEMDRUK

20 jaar geleden kwam Kaweco met de eerste mesttank met vier wielen op één schuifas op de markt. Het principe bleef, terwijl de tankinhoud en de techniek in al die tijd flink evolueerden.

Naar eigen zeggen kwam Kaweco in 1999 als eerste met een mesttank met vier wielen op één as voorzien van een schuifas. Een dergelijke tank heeft volgens de fabrikant de wendbaarheid van een enkelasser en de bodemvriendelijkheid van een tandemasser. Double Twin staat voor de dubbele set van twee wielen onder de tank.

De Double Twin Shift heeft een separaat chassis dat geen onderdeel uitmaakt van de tank. De ophanging, het schuifsysteem en ook de hef zijn dus niet opgehangen aan de tank. Qua tankopbouw is de tevens grootste 16 m3 tank het populairst. Alternatief is een 14 m3 tank en sinds kort is er ook een 12 m3 uitvoering. Deze laatste wordt vooral gekozen door loonwerkers die veel op minder draagkrachtige gronden werken.

Bij de pompen is er keuze uit draaizuigerpompen van Börger en Vogelsang met capaciteiten van 6.000 of 9.000 l/min. De pomp wordt standaard voorafgegaan door een 8 inch snijkast die Kaweco zelf ontwikkelde.

Lees het volledige artikel met gebruikerservaringen in De Loonwerker van maart.

%d bloggers liken dit: