Kalk strooien met Vredo VT4556

Om de inzetmogelijkheden van de Vredo Trac te optimaliseren ontwikkelde Vredo in samenwerking met MDM een kalkstrooier. Deze toevoeging op de reeds bestaande vier opbouwen (standaard mesttank/Tebbe-strooier/vinasse en sleepslang-opbouw), zorgt voor een nog veelzijdiger karakter van de VT4556.

De kalkstrooier heeft een inhoud van 14,5 m³ en een strooibreedte van 14 meter. De verspreiding van de kalk gebeurt door middel van hydraulisch aangedreven spreidbomen. De bunker is opgebouwd uit 3 mm dik plaatstaal en een 4mm dikke roestvrijstalen bodem. De roestvrijstalen bodemketting is hydraulisch aangedreven. De bunker is uitgerust met een dynamisch weegsysteem en heeft een waterbestendig metalen deksel.

De VT4556 is ontworpen met optimale gewichtsverdeling en lage bodemdruk. Derhalve is hij uitgerust met 4x Michelin 1050/50R32 banden. De 4 wielbesturing maakt de machine zeer wendbaar, daarnaast kan de machine in de hondegang rijden, zodat elk wiel een eigen spoor heeft voor minimale bodemdruk.

%d bloggers liken dit: