Joskin Trans-Space 9200, speciaal voor aardappelen

Joskin ontwikkelde, met de evoluties in de aardappelsector in het achterhoofd, een nieuwe kipper in het Trans-Space segment. De Trans-Space 9200 heeft een bakinhoud van 30,8 m³ bij een baklengte van 9,2 meter.

Over een lengte van 6,50 m is de linkerkant 25 cemtimeter lager dan de rechterkant, die net zoals de voorwand en de achterdeur, 1,50 m hoog is. Deze opbouw maakt het mogelijk om de valhoogte van de aardappelen bij het  laden ter verkleinen. Dankzij een hydraulisch opzetschot van 50 cm op de linkerkant en vaste opzetschotten (als optie) van 25 cm op de andere zijden bereikt de laadbak een hoogte van 1,75 cm en een inhoud van 36,2 m³. Op de standaard uitvoering is de slag van het hydraulische opzetschot beperkt tot 25 cm voor een totale bakhoogte van 1,50 m.

De bodemplaat van de bak is geproduceerd uit 4 mm dik HARDOX 400 staal, de zijwanden bestaan uit 4 mm dik HLE 550 staal. Het Hydro-Tridem onderstel heeft dubbele gedwongen besturing, en de voorste as kan gelift worden. Verder is de wagen uitgerust met een luchtremsysteem, dwarsdisselvering door parabolische veerbladen (of hydropneumatische dissel als optie), ver van elkaar geplaatste kipscharnieren en vooruitrusting voor dekzeil en mogelijkheid om een valbreker te monteren.