Joskin TetraX2 serie: Nu ook in 16.000 liter uitvoering

Joskin breidt de TetraX2-serie uit met een nieuwe 16.000 liter versie. Deze nieuwe, grotere tank kan uitgerust worden met grotere wielen dan de andere tanks in de serie.

TETRAX 3De TETRAX 16000S werd ontworpen op hetzelfde principe als de andere modellen van het gamma: de 4 wielen met dezelfde afmetingen naast elkaar maken het mogelijk om het merendeel van het gewicht op de grond uniform te verdelen. Daardoor wordt bodemverdichting vermeden en wordt de structuur van de grond beschermd.

Één van de voordelen van de Tetrax2 16000S is dat hij met 650/85R36 wielen uitgerust kan worden, d.w.z. wielen met een diameter van 2.070 mm. Daardoor beschikt de tank over een groot trekgemak en wordt het contactoppervlak vergroot; zo kan het gewicht van het voertuig op een nog grotere oppervlakte verdeeld worden.

De wielen worden twee per twee via een centrale as gemonteerd op het onderstel en zijn pendelend opgehangen om bodemoneffenheden te kunnen volgen. Doordat de tank rondom de wielen is vormgegeven blijft de tank laag en stabiel..

Alle types mengmestverspreidingswerktuigen kunnen compact gemonteerd worden op de Tetrax2 16000S. Door de korte bouw van de tank blijft deze ook met brede verspreidingswerktuigen wendbaar.

Wat het pompen betreft, kan de Tetrax2 16000S zowel met een vacuumpomp met een debiet tot 25.000 l lucht/min of een een lobbenpomp tot 8.000 l mengmest/min uitgerust worden. Deze pompen maken het mogelijk om de stilstandstijd bij het vullen aan de rand van het veld of bij het verspreiden te beperken. Het gebruiksgemak en de prestaties van de machines kunnen ook verhoogd worden dankzij de 8″ of 10″ zuigarm en de moderne Isobus bediening.

%d bloggers liken dit: