Joskin TetraX2: meer mans met vier wielen op één lijn

De Joskin TetraX mengmesttank met vier wielen op één as is ontwikkeld om de graszode te sparen. Een meer dan ooit welkome eigenschap nu kwalitatief goed ruwvoer een sleutelrol krijgt op veel melkveebedrijven. Niet geheel toevallig koos Joskin ooit de naam TetraX, het Griekse woord Tetra betekent namelijk vier. 

De eerste TetraX versie was gebaseerd op het principe van een onafhankelijk en doorlopend chassis zoals van de Joskin Euroliner en Q-Bigliner. In 2013 gooide Joskin het roer om en stapte over op het principe van de zelfdragende tanks. De TetraX2 wordt door Joskin scherp in de markt gezet. De 10700S in gepreconfigureerde WinPack uitvoering is er al vanaf € 35.758 bruto.

Het principe van mengmesttanks met vier (trekker) wielen gemonteerd op één lijn ofwel één as is niet onbekend. Verschillende fabrikanten passen de constructie toe met als doel het minimaliseren van de bodemdruk. De Tetrax2 is met banden van 650/65 R38 of zelfs 650/65R42 over nagenoeg de gehele breedte van draagkracht voorzien: in totaal 2,60 meter contact met de bodem.

Het complete artikel inclusief gebruikerservaringen van Loonbedrijf Eylenbosch (Brussegem (Merchtem)), Maatschap Verhagen (Sint Oedenrode) en Maatschap Schutmaat (Daarle) staat in De Loonwerker van maart.

%d bloggers liken dit: