Joskin Tetraliner Dolly: efficiënt en weldoordacht transport!

Het is in 2013, tijdens de laatste editie van de Agritechnica beurs, dat JOSKIN voor het eerst zijn serie mengmesttanks bestemd voor het transport voorgesteld heeft: de Tetraliner. Tegenwoordig wordt de vervoersketen van de mengmest steeds belangrijker, zowel voor de loonwerkers als voor de exploitanten van biogasinstallaties, of nog voor de landbouwers die het materiaal vervoeren naar de plaats waar het verspreid zal worden. Aangezien de afstanden tussen de silo en de plek waar er verspreid zal worden steeds groter worden, is een optimaal beheer van deze werkzaamheden vereist om goede resultaten te krijgen.

TETRALINER 1Het Dolly systeem van JOSKIN is samengesteld uit een as op draaiplaat (Ø 974 mm), die rechtstreeks geïntegreerd is in de tank voor een eenvoudige maar efficiënte vervaardiging. De gewichtsoverdracht van de Dolly naar de trekker gecombineerd met het standaard luchtremsysteem maken het mogelijk om een maximale veiligheid te bereiken tijdens verplaatsingen, zelfs op hoge snelheid of op heuvelachtige gronden. De aanwezigheid van golfbrekers (norm EN707) komt de veiligheid nog versterken.

Met 4 modellen die gebaseerd zijn op de structuur en uitrusting van een “klassieke” Tetraliner is de Tetraliner Dolly standaard voorzien van vaste assen (naloopas achteraan voor model van 26.000 l) van het type hoge snelheid die het mogelijk maken om het voertuig voor 60 km/u goed te keuren. Om een optimaal rijcomfort zowel op de weg als in de velden te garanderen, zijn veringen met parabolische veerbladen standaard gemonteerd op ieder model. De tanks kunnen uitgerust worden met wegbanden (400R22.5) of banden met een diameter tot 1.250 mm en een breedte tot 570 mm.  De maximaal toegelaten totale lading bedraagt 34 t, maximaal 10 t op elke as en een maximaal gewicht op het trekoog van 4 t, naargelang het type trekker.

Wat het pompen betreft, is de tank met een vacuumpomp uitgerust als die de fabriek verlaat. Geplaatst op de V-dissel is de pomp goed beschermd in de bochten en op heuvelachtige terreinen, maar blijft toch toegankelijk voor een eenvoudig onderhoud. Het pompen en ledigen kunnen zo op een multifunctionele manier uitgevoerd worden. Vacuumpompen met grote capaciteit, alsook verschillende vulinrichtingen (turbo-vuller, zuigarm links/rechts, trechter achteraan, enz.) en een 8″ losarm, zijn ook verkrijgbaar in de brede JOSKIN waaier aan uitrustingen om de multifunctionaliteit en autonomie van het voertuig nog te verhogen.

 

%d bloggers liken dit: