Jonge boeren vormden hastag “#geefboerenruimte” met hun tractoren [VIDEO]

Met een ludieke protestactie waar naar verluidt 250 tractoren aan deelnamen vraagt de Groene Kring Limburg de Vlaamse regering ruimte om te ondernemen. Verspreid over de provincie vormden zij op vrijdagavond 11 december 2020 met hun tractoren de hashtag “#geefboerenruimte”.

Jonge boeren uit heel Limburg waren op hun tractor geklommen om op drie verschillende locaties (Oudsbergen, Borgloon en Pelt) de woorden te vormen. Met deze actie willen ze laten zien dat het belangrijk is om – binnen de wettelijke kaders – ruimte te geven aan ondernemers. De jonge landbouwers willen verder, maar zien de toekomst nu somber in.

“Geen vergunningen meer verlenen, ook niet aan projecten die aan alle wet- en regelgeving en de laatste eisen voor milieu en dierenwelzijn voldoen, dat kan gewoon niet. Daarmee willen we niet zeggen dat alles vergund moet worden, maar wel dat er geluisterd moet worden naar de experten. Geen vergunningen meer uitgeven zal ervoor zorgen dat we over 20 jaar geen boeren meer hebben in Vlaanderen”, stelde Sam Magnus, ondervoorzitter Groene Kring, in een persbericht.

De jonge boeren en tuinders verklaarden klaar te staan om ook in de toekomst voeding te voorzien op een duurzame manier. Zij vinden echter dat het huidige beleid hen onder een stolp plaatst. De jonge boeren reiken de hand om op zoek te gaan naar constructieve oplossingen.

Bron: Naar Groene Kring – 10 december 2020

%d bloggers liken dit: