John Deere W- & T-serie maaidorsers krijgen een update

John Deere W- en T-serie maaidorsers zijn grondig vernieuwd voor de oogst van 2016. Met deze updates is een capaciteitsverhoging tot maximaal 15% mogelijk. Onder meer het afscheidings- en zeefsysteem werd onder handen genomen en ook de motor voldoen nu aan de Tier4 Final normen.

T-Serie
SIZED_LOSSENDe diameter van de hoofddorstrommel blijft 660 mm, maar de wikkelhoek van de dorskorf is met 8 graden vergroot om het dorsoppervlak en de machinedoorvoer te vergroten. De diameter van de overnametrommel vergroot tot 500 mm, zodat deze dezelfde omtreksnelheid in de gewasstroom handhaaft. De diameter van de achterste afscheidingstrommel is vergroot tot 800 mm, de grootste in de branche. Samen met de nieuwe tandenafscheider, die meer openingen heeft, zorgt dit voor een betere afscheiding. Het effectieve afscheidingsoppervlak van de 5/6-schudder-maaidorsers is met 41% vergroot tot 3,3 resp. 4 m2.
De zeefkast is voortaan uit aluminium opgebouwd, waardoor deze ondanks de vergroting toch hetzelfde gewicht blijft behouden. De 11.000 liter grote graantank kan gelost worden aan maximaal 125l/m.
De T-serie maaidorsers hebben een topsnelheid van 4 km/u, en dit zowel op banden als op rupsen. Op rupsen blijft de maximale breedte van de 5/6-schudder-maaidorsers onder 3,3/3,5 m.
De machines kunnen uitgerust worden met het ConnectedCombine pakket.

NIEUW: W-serie maaidorsers
SIZED_WSERIEDe W-serie schudder-maaidorsers profiteren ook van veel van de updates die zijn ingevoerd in de nieuwe T-serie. De grote, enkele dorstrommel met een diameter van 660 mm en tien slaglijsten wordt gecombineerd met vernieuwde schudders met een groter oppervlak en steilere treden, voor meer afscheiding. De maaidorsers zijn ook voorzien van de nieuwe zevenkast, de snel in te schakelen slaglijst en SIZED_TRACKSde hoge lossnelheid. Ook de topsnelheid van 40 km/u en de rupsen zullen beschikbaar komen op sommige modellen. W-serie maaidorsers kunnen worden besteld met geavanceerde technologieën, zoals AutoTrac, Interactive Combine Adjust (ICA), JDLink, Remote Display Access (RDA) en Wireless Data Transfer (WDT) naar MyJohnDeere.com.

PSS-motoren
Beide reeksen zijn uitgerust met PSS-motoren die voldoen aan de Tier 4 final normen. Afhankelijk van het model zijn de machines uitgerust met een 6,8 liter of 9 liter motor die een DEF-systeem gebruiken om aan de normering te voldoen.

%d bloggers liken dit: