John Deere veldhakselaar ontvangt Red Dot Award voor productontwerp

De 8000-serie zelfrijdende veldhakselaars van John Deere zijn onderscheiden met een 2016 Red Dot International Design Award voor productontwerp. De prijs is een herkenning van de innovatie en functionaliteit van de machine door de jury.

reddot_PD2016Een jury van onafhankelijke designspecialisten uit 41 landen koos de veldhakselaar uit meer dan 5200 inzendingen uit 57 landen aan de hand van strenge selectiecriteria. De productcategorieën voor de onderscheidingen voor 2016 liepen uiteen van consumentenelektronica en communicatie tot mode, lifestyle en sport.

“Het revolutionaire nieuwe ontwerp van de John Deere 8000-serie zelfrijdende veldhakselaar weerspiegelt de innovatieve technologie en functionaliteit van de machine”, aldus professor Matthias Schönherr, een voormalig designspecialist bij Porsche en hoofdverantwoordelijke voor het ontwerp van de nieuwe veldhakselaar. “De stijl speelt ook een belangrijke rol, omdat die de merk- en kwaliteitswaarden van de machine tot uitdrukking brengt.”

“Deze begeerde onderscheiding is een integraal onderdeel van het succesverhaal van de 8000-serie”, vindt Christoph Wigger, vicepresident verkoop en marketing voor regio 2 van John Deere. “Een geheel nieuw ontwerp wordt vaak gezien als minder belangrijk, maar het biedt ingenieurs de unieke mogelijkheid om de machine van de grond af op te bouwen en daarbij de efficiëntie en productiviteit te verbeteren.”

De 8000-serie zelfrijdende veldhakselaars van John Deere worden gebouwd in Zweibrücken (Duitsland) en zijn verkrijgbaar in acht modellen, van 380 tot 845 pk. De machines zijn volledig geïntegreerd met een reeks hulpmiddelen voor precisielandbouw en bevatten dus de nieuwste technologie. Ze zijn ontworpen voor de ultieme hakselprestaties in gras en maïs, zowel voor veevoer als biogas.

%d bloggers liken dit: