Je trekker starten met een polsbandje om diefstal tegen te gaan!

Jaarlijks word er voor miljoenen aan landbouwmachines gestolen. Het Britse bedrijf Intelligent Band komt daarom nu met een polsbandje op de markt, waarmee de eigenaar zijn trekker kan starten.

Het antidiefstalsysteem bestaat uit twee onderdelen: Het polsbandje beschikt over een RFID-chip en in de trekker komt op de plek van het contactslot, een start en stopknop met een ingebouwde reader. Als het polsbandje vervolgens bij de reader wordt gehouden, kan de eigenaar de motor starten.

Dieven, die niet over het gepersonaliseerde polsbandje beschikken, kunnen het starten van de motor vergeten. Ook het welbekende “draadjes tegen elkaar houden” zal in dit geval niet helpen.

Een boer die meerdere machines heeft, zal niet over meerdere bandjes hoeven te beschikken. Met één polsbandje kan de eigenaar meerdere machines starten. Daarnaast kan voor een werknemer ook een polsbandje worden aangeschaft. De boer kan per werknemer beslissen tot welke machines deze toegang krijgt. Dit voor gevallen waarbij een werknemer niet over de juiste papieren beschikt om een machine te besturen.

%d bloggers liken dit: