JCB klaar voor Stage V

JCB Power Systems toonde eerder deze week een nieuwe motor die voldoet aan de Stage V normen. Deze gaan voor motor van minder dan 56Kw en meer dan 130kW in op 1 januari 2019, voor motor tussen 56 en 129kW gaan deze een jaar later in.

Om te voldoen aan de strengere normen op gebied van onder meer de uitstoot van fijne deeltjes gebruikt JCB een combinatie van technologieën zoals Diesel Oxidatie Katalysatoren (DOC), geïntegreerde Diesel Partikel Filters (DPF) en Selectieve Katalytische Reductie (SCR).
Stage V gaat niet alleen over strengere normen, maar ook de toepassingen die aan de normen moeten voldoen worden breder. Zo vallen op gebied van brandstof ook gas motoren onder de nieuwe normen en gelden ze ook voor toepassingen zoals generatoren. De nieuwe JCB Stage V motoren zijn zo ontworpen dat ze passen onder de bestaande motorkappen, een herontwerp van machines is dus niet nodig.

De 3 liter JCB Dieselmax 430 blijft een vermogen leveren van 74 pk en heeft een koppel van 410Nm. De motor wordt, om te voldoen aan Stage V, voorzien van een turbo met elektronische wastegate en een compacte DOC en partikelfilter. Daarnaast is hij uitgerust met een auto-stop systeem en een onderhoudsinterval van 1000 draaiuren.
De 3 liter grote Dieselmax 430 zal gebruikt worden in de mid-range toepassingen van JCB.
De 4,8 liter grote JCB 448 motoren, die tussen 108 (koppel van 516Nm) en 174 pk (koppel van 690Nm) produceren hebben eveneens een compact nabehandelingssysteem, dat gebruikt maakt van een SCR filter en NOx reducerende technologie. Daarnaast zijn deze motoren ook uitgerust met een turbo met elektronische wastegate en auto-stop technologie. De JCB 448 motoren worden gebruikt in (rups)kranen, knikladers en verreikers.

%d bloggers liken dit: