JCB introduceert nieuw concept mobiele graafmachine

JCB lanceert met de Hydradig een zeer bijzondere 10 ton mobiele graafmachine. Het nieuwe bouwconcept van de machine zorgt voor uitstekend zicht, stabiliteit, wendbaarheid en onderhoudsgemak.SIZED_HYDRADIG 1Opvallend is de volledige verplaatsing van de aandrijflijn naar de onderwagen. Motor en tanks zijn dus naar het chassis toe gebracht zoals op een JCB-verreiker. Daardoor zijn alle vier de wielen zichtbaar vanuit de JCB-CommandPlus-cabine, een cabine met extra veel glas.
Bijkomend voordeel van het naar het chassis toe brengen van motor en tanks is niet enkel de verbeterde toegankelijkheid voor onderhoud maar tevens wordt hiermee het zwaartepunt verlaagd en verbetert aldus de stabiliteit. In vergelijking met concurrentiële 10-ton graafmachines ligt het zwaartepunt tot 1,5 m lager. Vooral zijwaarts is dit naar stabiliteit een extra troef terwijl in de lengterichting kan gewerkt worden met een gereduceerde oversteek van het tegengewicht, wat dan weer het werken in krappe ruimten makkelijker maakt.

De Hydradig heeft standaard 3 stuurmodi 2WS, 4WS en hondengang. Uitgerust met enkele banden is zijn draaicirkel kleiner dan 4 meter.
De Hydradig is uitgerust met een 81 kW (109 pk) JCB Stage 3b Ecomax motor en een traploze single-speed hydrostatische transmissie. Die haalt 40 km/u zonder schakelen. Ook dan behoudt de Hydradig zijn rustige wegligging dankzij het laag zwaartepunt en zijn brede wielbasis van 2,65 m.

%d bloggers liken dit: