JCB DualTech VT, 2 aandrijf technologieën in 1 machine.

JCB stelde vorige week op hun hoofdzetel in Staffordshire (Groot-Brittannië) de DualTech VT aandrijving voor verreikers voor. Deze transmissie combineert de beste prestaties van een powershift met die van een hydrostatische aandrijving.

SIZED_IMAG6314De unieke DualTech VT variabele transmissie is in eigen huis ontwikkeld en vormt het hart van een nieuwe reeks high-end verreikers: JCB 531-70, 536-70 en de 841-70 AGRI Pro Loadalls. In deze reeks wordt de DualTecH VT gekoppeld aan een 4,8 liter JCB EcoMAX motor.

Door de combinatie van een hydrostatische aandrijving voor lage snelheden en een drietraps powershift voor snelheden vanaf 19 km/u zijn deze nieuwe verreikers handig en ergonomisch in gebruik voor alle mogelijke werkzaamheden met de giek terwijl ze een verhoogde trekkracht hebben bij hogere snelheden door de mechanische overbrenging van de powershift. De versnellingsbak kan in 2 rijmodi geschakeld worden, in normale rijmodus heeft het rijpedaal invloed op zowel de rijsnelheid als het motortoerental, wanneer de Flexi-modus ingeschakeld wordt kunnen motortoerental en rijsnelheid onafhankelijk van elkaar gekozen worden. Vierwielaandrijving kan permanent ingeschakeld worden, maar er kan ook gekozen worden voor een automatische overgang naar tweewielaandrijving wanneer de powershift geactiveerd wordt om onnodige slijtage te voorkomen. Tegenover de JCB Agri Super verreikers levert deze nieuwe aandrijving een productiviteitsstijging van 13%.

De nieuwe DualTech VT transmissie wordt ingebouwd in de 531-70, 536-70 en de 841-70 AGRI Pro Loadalls. Deze hebben respectievelijk een maximale hefcapaciteit van 3,1 ton, 3,6 ton en 4,1 ton en een maximale hefhoogte van 7 meter. Het hydraulisch systeem bestaat uit een 140 liter per minuut Load Sensing circuit en een bijkomende circuit dat 110 liter per minuut levert.

Uiterlijk zijn de AGRI Pro verreikers herkenbaar aan de zwarte dakrand en de vermelding van “AGRI Pro” en “DualTech VT” op de machine. De armleuning met joystick en belangrijkste bedieningen zijn aan de zetel gemonteerd voor een ergonomisch gebruik. De joystick bevat naast de bedieningen voor de giek en derde functie ook de richtingsschakelaar voor de rijrichting. De AGRI Pro reeks is verder uitgerust met een LED werklampen en rijverlichtingspakket dat een 360° dekking geeft voor optimaal zicht in donkere werkomstandigheden. De geassisteerde remmen die eerst op de 550-80 Loadall geïntroduceerd werden zijn ook standaard voorzien op de AGRI Pro reeks.

%d bloggers liken dit: