Isagri Météus, het eerste professioneel weerstation dat onderling verbonden is.

Als er nu één onderwerp is die in de wereld en zeker in onze sector veel besproken wordt, is het wel het weer. Welk weer zal het morgen zijn, of volgende week. Het weer heeft veel invloed op de kwaliteit van onze geoogste producten of op de moeilijkheid van het uitvoeren van het werk. Zeker op gebied van gewasbescherming spelen de weersomstandigheden een grote rol.

Accurate gegevens dragen bij tot een goede opvolging van gewasbescherming, maar de gegevens die beschikbaar zijn zijn dit alles behalve. Daarom lanceert Isagri het Météus gamma van weerstations en pluviometers die onderling verbonden zijn. Het gamma bestaat uit drie producten, nl de Météus One – een pluviometer, de Météus Compact – een eenvoudig weerstation en de Météus Evolutie – een compleet weerstation, telkens met een app gekoppeld.

De Météus One is een digitale regenmeter met ingebouwde gps, de Météus Compact is een eenvoudig weerstation, eveneens met ingebouwde gps. Beide toestellen kunnen zeer eenvoudig verplaatst worden naar verschillende velden, meestal degene die ver van het bedrijf liggen. De Météus One registreert alle regen info en stuurt deze door naar computer – tablet – smartphone, de Météus Compact registreert naast neerslag ook, temperatuur en, luchtdruk en luchtvochtigheid.  De Méteus One kan ook de info zien van de andere Météus stations en pluviometers. De Météus Evolutie is een station dat op dezelfde plaats blijft staan. Het stationregistreert regen, temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk, windrichting en windsnelheid. In optie kan de temperatuur boven de grond alsook temperatuur in de grond gemeten worden.

Bij iedere Météus versie wordt de geschiedenis bijgehouden – en kan de gebruiker deze data interpreteren. Alle data is zichtbaar op de smartphone zodat tijdens onstabiel weer alles up to date kan gevolgd worden.  Daarnaast geeft het weerstation het beste moment om te bespuiten voor de volgende 4 dagen gebaseerd op 6 sensoren van het station.

Doordat iedere gebruiker de gegevens van de andere Météus stations kan raadplegen, wordt een digitaal netwerk van effectieve meetpunten aangelegd zodat iedere gebruiker het goede – of slechte – weer ziet aankomen en er rekening kan mee houden.

Sedert 1 juli 2017 vereist Global Gap dat de weersomstandigheden vermeld worden bij een fytobehandeling. Daarom kan het Météus systeem gekoppeld worden aan Geofolia – het teeltregistratie programma van Isagri om deze gegevens automatisch bij te houden.

 

%d bloggers liken dit: