Innovatie troef bij Dewulf~Miedema tijdens Potato Europe

Op 14 en 15 september 2016 komt de hele aardappelketen weer aan bod tijdens Potato Europe in Villers-Saint-Christophe, Frankrijk. Ook Dewulf~Miedema stelt er zijn meest recente, machines voor om de teelt van aardappelen in goede banen te leiden. 

Miedema MCMiedema MC Enkele en duobanden    
De Miedema MC-reeks is meer dan een gewone transportband. De 80 cm brede trogband heeft een hoge capaciteit van meer dan 130 ton/u bij een bandsnelheid van 40 m/min. Doordat de band bovenop het frame ligt, wordt de kwaliteit van het te transporteren product maximaal gegarandeerd. De MC-reeks stemt optimaal af op de noden van de gebruiker. Zo zijn de enkele banden beschikbaar met een lengte van 6,5, 8,5 en 10 meter. De duobanden zijn verkrijgbaar met een lengte van 13, 17 en 20 meter. Een rijk scala aan opties zoals een bandweegsysteem, leesverlichting, uitleesunit, comfortpakket… draagt bij tot een op klantwens uitgeruste machine.

converted PNM file

Miedema ML Hallenvullers    
De ML-reeks wordt gekenmerkt door een modern design en maakt gebruik van de nieuwste technologiën. De 80 cm brede en diepe trogband heeft een hoge capaciteit van meer dan 150 ton/u, bij een productvriendelijke transportbandsnelheid. De brede transportband ligt in het geheel vrij van het frame waardoor deze voor de volle 100% te benutten is en de kwaliteit van het te transporteren product maximaal gegarandeerd blijft. Het uiteinde van de transporteur is knikbaar waardoor er perfect ingespeeld kan worden bij het vullen van schuren of vrachtwagens. De hallenvullers zijn beschikbaar in lengtes van 16, 19 of 22 meter en kunnen volledig klantgericht samengesteld worden door middel van 3 vulprogramma’s: Farmer, Comfort en Dynamic.

converted PNM file

Miedema MHC Stortbunkercombinatie met dubbele stenen kluitenscheider    
De Miedema MHC creëert een totaaloplossing voor het bufferen, sorteren, reinigen, lezen en transporteren van aardappelen. Deze combi is een grote capaciteitsmachine die reiniging voorziet door middel een dubbele stenen kluitenscheider. Dankzij de geïntegreerde leestafel is de gebruiker in staat om een volledig schoon product in de schuur, kisten of vrachtwagen te lossen.

converted PNM file

Miedema Smart Grader Optical sorting machine
De Miedema Smart Grader heeft een uniek verenkelingssysteem met trillende axiale rollen. Tijdens het draaien worden de knollen aan alle kanten gescand en geregistreerd door slimme camera’s en sensoren, waarna luchtmonden het product in de juiste uitgang blazen. Dit resulteert in een zeer nauwkeurige sortering op maat, vorm en kwaliteit en hiermee in een homogener eindproduct en een hogere marktwaarde.
Dankzij zijn modulaire bouw is de Smart Grader leverbaar in 2 tot 16 leesbanen waardoor een capaciteit van 2 tot 20 ton per uur mogelijk is. Via het unieke selectie design, creëerde Miedema een productvriendelijke output van met een keuze van 3 tot 8 sorteeruitgangen die volledig programmeerbaar zijn naar eigen wens. Hierdoor is de sorteermachine breed inzetbaar en levert deze voor zeer uiteenlopende sorteervragen een hoger rendement op.

Dewulf KwatroDewulf Kwatro 3-rijige (90 cm) zelfrijdende zeefbandrooier met reinigingsunit en bunker
De Dewulf Kwatro was de eerste 4-rijier op de markt die frontaal rooien combineerde met een klassieke zeefweg, egelband, reinigingsmodules en een grote bunker van 17,5 m³. Dit concept garandeert een maximale kwaliteit en verzekert een succesvol oogstseizoen, ook in extreem natte omstandigheden. Dankzij de 900 mm brede rupsen en het groot achterwiel, wordt een minimale bodemdruk gegarandeerd. Dewulf werkt momenteel eveneens aan een eerste prototype op 4 x 90 cm.

Dewulf R3060Dewulf RA3060 2-rijige zelfrijdende zeefbandrooier met reinigingsunit en bunker
Dankzij een kwarteeuw van onmiskenbaar vakmanschap is de R3060 een pioneer geworden in het segment van de 2-rijige zelfrijdende zeefbandrooiers. Dankzij zijn modulaire bouw is de rooier beschikbaar in maar liefst 9 verschillende uitvoeringen. Tijdens Potato Europe zal de RA3060 te ontdekken zijn. Deze rooier is uitgerust met 3 zeefbanden, een onderste egelband, een reinigingsunit (axiaal-, easy-clean of een zeefmodule) en een bovenste egelband. Dankzij een optioneel snelwisselsysteem voor de rooiunit kan er snel gewisseld worden tussen diabolo’s, aangedreven schijven of een uienrooikit.

Dewulf R2060Dewulf RA2060 2-rijige getrokken verstekrooier met reinigingsunit en bunker
Deze verstekrooier is een echte capaciteitsmachine in het segment van de 2-rijjige getrokken aardappelrooiers en is beschikbaar in 6 verschillende uitvoeringen. De RA2060 maakt gebruik van 3 zeefbanden, een onderste egelband, een reinigingsunit (axiaal-, easy-clean of een zeefmodule) en een bovenste egelband. De R2060 heeft de grootste bandenmaat in zijn klasse en zorgt voor een minimale bodemdruk. De rooier is standaard uitgerust met een rijdend lossen bunker van 11 m³.

%d bloggers liken dit: