Imants voegt voorzetwoeler toe aan assortiment

Imants BV komt met een uitbreiding van zijn landbouwmachine assortiment. De Imants Culter 3.0 diepwoeler of voorzetwoeler is aanvulling op de bestaande machine lijn van spitmachines.

Imants Culter en Spitmachine 48SX (3) verkleindDe Culter 3.0 is een woeler die kan gecombineerd worden met de spitmachines van de fabrikant. Uit de praktijk blijkt dat de verdichting door sommige oogstomstandigheden dieper optreedt dan de bouwvoor. Hierdoor is er de wens om deze vaak schralere ondergrond wel open te breken maar deze niet te betrekken in de bouwvoor. Hierdoor ontstaan ook breuklijnen die lucht en plantenwortels laten doordringen in de diepere bodemlagen, terwijl water kan wegtrekken in de ondergrond en niet langer op de bouwvoor blijft staan.

De machine is zo geconstrueerd dat deze zeer dicht op de trekker zit en dat de spitmachine uitzonderlijk dicht aan de woeler gekoppeld is zonder dat de woeltanden in de spitas kunnen komen. De Culter 3.0 maakt het mogelijk om bij bepaalde gewassen te kunnen woelen en spitten, alleen te woelen of alleen te spitten. Hierdoor is de machine breed inzetbaar. De Culter kan ook gecombineerd worden met andere werktuigen zoals bijvoorbeeld een losse rol, een rotorkopeg of een schijveneg. De Culter 3.0 is standaard uitgevoerd met 6 rechte Culter tanden. Deze tanden zijn ontwikkeld met als doel een minimale trekkracht en optimaal eindresultaat en lage kosten per hectare. De Culter tanden zijn gemaakt van hardmetaal met eenvoudig verwisselbare slijtdelen. De Culter tanden zorgen voor het gelijkmatig omhoog brengen (en hierdoor breken) van de ondergrond zonder ongewenste grondverplaatsing.

De Culter is standaard gestraald en gepoedercoat voor optimale levensduur en voorzien van een hydraulische hef met hefvermogen van 3000kg. De machine heeft een maximale werkdiepte van 60 cm en is geschikt voor tractoren tot 400PK. Uiteraard is het ook mogelijk om met minder Culter tanden te werken. Deze kunnen dan eenvoudig op verschillende afstanden gemonteerd worden.

%d bloggers liken dit: