Hydraulische zijladders op getrokken Joskin balenwagens

Het is vanaf nu mogelijk om de getrokken Joskin Wago balenwagens met hydraulisch bediende zijladders uit te rusten die voor meer veiligheid en snelheid bij het gebruik zullen zorgen. Door ze te heffen, via een hydraulische bediening, kan de lading beveiligd worden.

Ze worden op hun plaats gehouden door terugslagkleppen. Het menselijke ingrijpen is zo beperkt. Het bevestigen door spanbanden en de regelmatige controle van hun spanning zijn zo niet meer nodig. De ladders kunnen aan weerszijden neergelaten worden, waardoor er naar keuze aan de linker- of rechterzijde geladen kan worden. 

Deze hydraulische ladders zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik met balen met de meest gangbare afmetingen: een dubbele rij van 3 opgestapelde vierkante balen van 90 cm hoog, 4 opgestapelde vierkante balen van 70 cm hoog of 2 of 3 opgestapelde ronde balen met een diameter van 120 cm tot 200 cm. De structuur is gemaakt van ronde buizen om de balen niet  te beschadigen.

De zijladders beschermen de gehele lading, zowel voor de bestuurder als bij het transport. Door de menselijke ingreep te beperken is er een aanzienlijke tijdswinst bij het laden en lossen. Het gebruik van spanbanden en de controle van hun spanning zijn zo niet meer nodig.