Hybride trekker uit Nederland

Voorstelling van het frame van de MTT op de ESEF beurs
Voorstelling van het frame van de MTT op de ESEF beurs

Drie Nederlandse bedrijven werken momenteel onder de vlag van de Osse Equipment Manufacturing Group aan de Multi Tool Trac op aanvraag van een groep akkerbouwers die duurzamer met bodem en milieu om willen gaan.

Deze eerste elektrische, of eigenlijk hybride trekker, in de vorm van een werktuigendrager heeft elektrische aandrijving, een traploze spoorbreedteverstelling en vijf volwaardige posities om werktuigen te monteren. Als backup wordt een moderne 6 cilinder dieselmotor van 140 kW (185 pk) gebruikt. Het vermogen van de elektrische aandrijflijn is nominaal 4 maal 22 kW en maximaal 4 maal 44 kW.

Iedere Multi Tool Trac wordt klantspecifiek gebouwd en is volgens de fabrikant goed betaalbaar – zowel in aanschaf als in exploitatie. De uiteindelijke prijs wordt bepaald aan de hand van de specificaties.  De Multi Tool Trac is een Nederlandse innovatie onder de vlag van de Osse Equipment Manufacturing Group. Het concept is recentelijk op de ESEF beurs in de Jaarbeurs Utrecht voor het eerst aan het publiek getoond. De eerste twee Multi Tool Tracs worden momenteel gebouwd en vanaf april uitgebreid getest.

> www.multitooltrac.com

%d bloggers liken dit: