Hitachi introduceert twee nieuwe ZW-5 wielladers

Nadat eerder reeds de grootste modellen wielladers verkrijgbaar werden in 5-serie uitvoering, worden nu de 11 ton of de ZW140 en de 12 ton of de ZW150 verkrijgbaar in ZW140-5 en ZW150-5 uitvoering. Deze nieuwe machines hebben als extra dat ze krachtiger zijn, minder verbruiken en extra onderhoudsvriendelijk zijn. Hun grote wendbaarheid zorgt voor een zeer brede inzetbaarheid.

De nieuwe ZW140-5 en ZW150-5 zijn uitgerust met een nieuwe 4-cilinder 5,2 liter watergekoelde turbomotor van Cummins. De verhoogde cilinderinhoud zorgt dat de wielladers nu een vermogen halen van 113 kW (154 pk) of 7 kW meer dan hun voorgangers.
De wielladers blijven uitgerust met het gekende Hitachi HST-systeem met 2 motoren dat bruikbaar is in twee werkstanden. Via een boostschakelaar kan overgeschakeld worden van de S-mode voor in normale situaties naar de P-mode wanneer meer power nodig is. Volgens Hitachi zorgt dit nieuwe HST-systeem bij het graven tot 20% minder verbruik en is er ook minder verbruik tijdens het rijden. Ter ondersteuning van de bestuurder licht een ECO display op als er economisch gereden wordt.
Optioneel kan er gekozen worden voor automatische motoruitschakeling. Dit gebeurt dan één minuut nadat de hendel in neutraal staat en de handrem op staat.

Deze wielladers worden zoals hun grotere broers van de 5-serie uitgerust met een verbeterde ruime en stille comfortcabine.
Voor het onderhoud van de ZW-5 wielladers zijn dagelijkse controlepunten zoals oliepeil en smeerpunten vanaf de grond te onderhouden. Een automatisch omkeerbare koelventilator zorgt voor een gemakkelijke reiniging van de radiator. Bij werkzaamheden in veel stof is optioneel een grofmazige radiator beschikbaar dit om verstopping te voorkomen.

%d bloggers liken dit: