HIT parade: nieuwe 4 en 6 rotor schudders bij Pöttinger

Pöttinger heeft de laatste technische ontwikkelingen die reeds gebruikt worden op de grote schudders nu ook toegepast op de 4 en 6 rotor schudders met werkbreedtes van 4,40m tot 7,45m

Een opvallend kenmerk aan de HIT-serie hooischudders is de korte aanbouwbok. Een hartvormige uitsparing zorgt er voor dat de machine in de center-positie hangt bij het heffen van de driepuntshefinrichting. Dubbelwerkende schokdempers aan beide zijdes van de aanbouwbok zorgen er dan weer voor dat de machine centraal achter de trekker hangt tijdens het werken.
Om te voorkomen dat de schuddertanden de grond raken op de kopakkers kunnen de zesrotor schudders optioneel uitgerust worden met het Liftmatic systeem. MultiTast, het gekende Pöttinger tastwiel ssized_hit_4.54_1_hqysteem zorgt voor een optimale bodemvolging en voorkomt vervuiling van het zwad en het voer.

Unieke DynaTech rotoren.
Pöttinger past de DynaTech-techniek die reeds gebruikt werd op de grotere schudders nu ook toe op de kleinere HIT-modellen. Het gesloten tandbeveiligingssysteem wordt voortaan ook op deze serie schudders toegepast. De koppelingen van aandrijfas naar de rotoren gebeurt via een gesloten gesmeerd system voor een zachte overbrenging en werking zonder schokken.
Voor het kantenschudden zijn meerdere oplossingen mogelijk, gaande van een manuele mechanische verstelling van de steunwielen via een centraal mechanisch systeem tot een hydraulische aanpassing van de schudderlijn.
Om de machines veilig te kunnen transporteren zijn er standaard verlichting, waarschuwingsborden en veiligheidsbeugels voorzien.

%d bloggers liken dit: