Herder Grenadier: veelzijdige maaiarm voor de veeleisende loonwerker

Nadat Herder zo’n 70 jaar geleden de maaikorf uitvond, ontbrak het aan voldoende geschikte armen of gieken om mee te werken. Dat leidde tot de constructie van een eigen maaiarm en sindsdien is het bedrijf specialist op dat gebied.

Eind vijftiger, begin zestiger jaren van de vorige eeuw vond Herder uit Middelburg in Zeeland de maaikorf uit. Die patenteerde het bedrijf in 1963. Voor montage van de maaikorf aan de trekker werd een giek van een graaflaadcombinatie (backhoe) gebruikt. Omdat die constructie niet aan de wensen van Herder voldeed ontwikkelde het bedrijf in 1964 een eigen maaiarm .

Tegenwoordig levert Herder een breed scala aan maaiarmen voor middenaanbouw. Die in de praktijk overigens veel veelzijdiger ingezet worden dan enkel voor het maaien van bermen en taluds. Voor de Benelux is de sinds de jaren tachtig geproduceerde Grenadier de belangrijkste en tegelijkertijd ook meest veelzijdige maaiarm. In algemene zin is de Grenadier goed voor 75 tot 80% van de verkopen.

Gevraagd naar de redenen waarom loonwerkers moeten investeren in een Herder maaiarm, geeft sales manager Ronald Melse aan dat kwaliteit, bedrijfszekerheid en relatief lage onderhoudskosten een belangrijke rol spelen.

Lees het volledige artikel met gebruikerservaringen in De Loonwerker van februari.

%d bloggers liken dit: