Hardi Sprayrover 570 – GPS gestuurde spuitboombediening

Hardi rust de Master VPZ (gedragen spuitmachines van 20 tot 28m) en de Navigator Delta/Force (getrokken veldspuiten van 20 tot 33 m) met de nieuwe Hardi SprayRover 570 uit, een onafhankelijke bedieningskastje met automatische sectieonderbreking (AutoSectionControl).

De SprayRover wordt aangeboden als aanvulling van de Spraybox II bedieningskast, dat voor een eenvoudige bediening van de machine zorgt, en van het HC 5500 regelingskast, dat voor een nauwkeurige weergave van de instellingen zorgt. Het spuitresultaat blijft toch afhankelijk van de bedieningsprecisie van de boom en van zijn secties.

Met de nieuwe Sprayrover kunnen tot 13 secties automatisch bestuurd worden op basis van GPS-signalen. Door deze nauwkeurige en automatische bediening worden overlappingen op de wendakkers en in de hoeken voorkomen, waardoor het verbruik van fytoprodukten tot 3% gereduceerd kan worden.sprayrover

De Hardi Sprayrover 570 kan tevens gebruikt worden als geleidingssysteem voor andere werkzaamheden zoals de bediening van een kunstmeststrooier. Hij is standaard voorzien van een ingebouwde antenne die de EGNOS/WAAS-signalen perfect opvangt onder normale omstandigheden. Een RXA-30 high quality antenne is tevens beschikbaar voor heuvelachtige velden.

De Sprayrover heeft een touchscreen-scherm van 14,5 cm met een resolutie van 320×240 pixels. Het kan zowel in 2D als 3D-display gebruikt worden. De Plug& Play-aansluiting kan eenvoudig en snel gebeuren op de bestaande spuitcomputer HC 5500 of op een Jobcom (indien aanwezig) via Smart Cable.

%d bloggers liken dit: