Hardi Master Plus: spuiten met meer functies

De markt vraagt, ook in het middelgrote segment van de gedragen spuiten, steeds meer naar ISOBUS sturing. Hardi reageert met een nieuwe versie van zijn Master Plus spuit, die meer functies bevat.

De nieuwe Master Plus spuiten worden voortaan met ISOBUS uitgerust : ze kunnen ofwel met de Hardi HC 8600- of HC 9600-terminal, of als een ISOBUS-gereed spuittoestel worden geleverd, dat
met een bestaande ISOBUS-terminal, vaak die van de tractor, kan gebruikt worden. Hardi-terminals hebben standaard het AutoSectionControl-sectiemanagement. De nieuwe Master Plus is verder uitgerust,met optionele functies zoals BoomPrime en DilutionKit.
BoomPrime is een lagedrukcirculatiesysteem waarbij sproeivloeistof naar de doppen kan stromen voor het begin van het spuiten.
DilutionKit stelt de operator in staat om het vloeistofsysteem vanaf de cabine of vanuit de WorkZone-controlezone van de spuit te besproeien en te spoelen. De operator selecteert tussen het spoelen van de spuitlijnen alleen of het spoelen van de tank. Alle retourleidingen en de roering worden gespoeld wanneer de verdunde vloeistof uit de hoofdtank wordt gespoten. De spuitboom kan worden afgespoeld, zelfs als de hoofdtank niet leeg is, bijvoorbeeld wanneer het spuitwerk vanwege slecht weer moet worden gestopt.
Tijdens een volledig spoelproces eindigt het werk met spoelen van de boom met water om ervoor te zorgen dat er schoon water in de boomleidingen is.

De Hardi Master Plus komt met een verticaal gevouwen PRO VH / VP-spuitboom van 15 tot 28 m, instelbaar om te werken over een hoogtebereik van 160 cm. Deze stalen bomen met vakstructuur zijn opnieuw ontworpen om sterkte en betrouwbaarheid te combineren door de verhouding gewicht / stijfheid te optimaliseren. Een anti-zwiepinrichting is in het centrale gedeelte van de boom ingebouwd om elke beweging van de boom te minimaliseren. Alle boomfuncties kunnen electro-hydraulisch worden bediend; de functies die in het veld worden gebruikt, kunnen met de Hardi Grip-joystick worden bediend.

%d bloggers liken dit: