Güttler presenteerde twee noviteiten op de Agritechnica.

Güttler presenteerde 2 nieuwigheden op Agritechnica. De Güttler SuperMaxx is een cultivator die zowel kan gebruikt worden voor stoppelbewerking als voor zaaibedbereiding. Een 2de nieuwigheid was de OffSet wals met Flat Spring. Deze zware wals kan zowel op bouw- als op grasland gebruikt worden.

Al jaren bewijst de SuperMaxx zich voor zaaibedbereiding, voor het inwerken van mest en stro, voor onkruidbestrijding en voor ondiepe stoppelbewerking. Voor Agritechnica 2015 kreeg de SuperMaxx een face-lift, waardoor hij vanaf nu tevens geschikt is om groenbemester in te zaaien om zodoende aan de Europese verplichting in het kader van de GLB te voldoen. De machine is verkrijgbaar met een opgebouwde pneumatische zaaimachine met 410 liter bakinhoud. Het zaad wordt snelheidsonafhankelijk via luchtondersteuning over 8 verdeelplaatjes nauwkeurig verdeeld, de hoeveelheid zaaizaad kan d.m.v. een afdraaiproef worden ingesteld. Ook kunnen mengsels worden ingezaaid zonder dat ze worden ontmengd. Met de wiedegtanden wordt het zaaigoed ingewerkt en met de wals aangedrukt. De Rollfix is een afgeleide van de Güttler wals, die al 20 jaar op de markt is. Het is een lichte kunststof wals. De druk op de Rollfix en daarmee de versteviging kan afhankelijk van de bodem tussen 0 en 100% gevarieerd worden. De lichte wals zorgt ervoor dat er weinig hefkracht benodigd is.

SIZED_DSC_0281 Ook geheel nieuw is de getrokken Güttler wals OffSet 640 met Flat Spring
Net als de andere Güttler walsen is deze wals niet alleen geschikt voor de akkerbouw maar vanwege de spreekwoordelijke “gouden hoefafdruk” ook voor grasland en om de maisstengelboorder te bestrijden na de maisoogst. De walssegmenten zorgen ervoor dat de walsringen elkaar overlappen. De robuust gebouwde zware Güttler wals kan op verzoek op elk moment worden voorzien van voor-werktuigen en is daarmee zeer geschikt voor egaliseren, verkruimelen en verstevigen van geploegd land. Vanwege de hoge capaciteit in combinatie met lage kosten is de OffSet wals daarnaast ook zeer geschikt in de graanteelt. De agressiviteit van de voor-werktuigen kan tijdens het werk hydraulisch traploos worden ingesteld of geheel uitgeschakeld.

%d bloggers liken dit: