Güttler Greenmaster: Voor meer dan veelzijdig graslandbeheer

Güttler bedient zowel akkerbouwers, loonwerkers als veehouders, terwijl het merk in de Benelux vooral gekend is vanwege zijn graslandverzorgingsmachines.

Na een carrière bij Rau startte oprichter Fritz Güttler in 1972 onder eigen naam voor zichzelf. Zijn onvrede over de werking van de gangbare Cambridge walsen leidt tot de ontwikkeling van de bekende Güttler Prismawals – ook wel bierdopjeswals genoemd. Zozeer als Güttler in thuisland Duitsland bekend is door zijn grondbewerkingsmachines en zaaibedbereiders, zo onbekend is het merk naar eigen zeggen in de Benelux. Toch hoef je niet vreemd op te kijken als je een Güttler prismawals aantreft in verder blauwe, groene of rode zaaicombinaties.

De GreenMaster is een van die machines die op zijn beurt weer bestaat uit verschillende individuele werktuigen c.q. -velden. Allereerst is daar de Harroflex wiedeg met twee rijen tanden met ofwel een egalisatiebalk, ofwel een zogenoemd ripperboard ervoor. Na de Harroflex wiedeg volgt er in het geval van de GreenMaster een prismawals.

Zo modulair als de machine zelf is, zo veelzijdig zijn de toepassingen ervan. Die lopen van graslandverzorging, -herstel en -vernieuwing tot het zaaien en platwalsen van groenbemesters en van het bestrijden van de maisstengelboorder tot grasonderzaai in mais.

Lees het volledige artikel met gebruikerservaringen in De Loonwerker van april.

%d bloggers liken dit: