Grote Vervaet Q-serie demonstratie

Op een zonnige, maar koude morgen vond achter de fabriek van Vervaet in Biervliet hun grote bietendemonstratie plaats. Door de vorst ’s morgens waren de condities aan de iets drogere kant. De machines die vooral in de kijker stonden waren de nieuwe Q-serie van Vervaet: de Q 616 e Q 621. Daarnaast was er ook mogelijkheid om in de fabriek een kijkje te nemen naar de opbouw verschillende nieuwe hydro trikes voor het voorjaar.

De Q van de nieuwe Vervaet Q-serie staat voornamelijk voor “Quad”. Hiermee bedoelt Vervaet dat de rooier op vier wielen rust. De wielen staan zo gepositioneerd dat ieder wiel zijn eigen spoor heeft. Zo wordt er gezorgd voor een optimale bodemdrukverdeling. De achteras is voorzien van een draaikans die ervoor zorgt dat de machine een inwendige draaicirkel heeft van 2.4 meter.
De Q staat ook voor “Quadruple”, dit omdat er 4 verschillende reinigingsmodules leverbaar zijn. Daarnaast kan de Q-serie ook worden uitgerust met 3 verschillende ontbladeraars, 2 soorten rooisystemen, 2 bunkergroottes (16 en 21 ton) en vier verschillende onderstel opties. Dit alles wordt aangedreven door 2 verschillende motoren die respectievelijk 465 en 510 pk leveren. De DAF motor kan draaien aan een toerental van 1100 t/min waardoor het brandstofverbruik laag blijft.
De Vervaet Q-serie is uitgerust met automatische hellingcorrectie en het is ook makkelijker om rupsen te monteren tegenover de Beet Eater 617. De machine hoeft niet meer voorzien te zijn van een andere rooiunit.

Tekst & Beelden: Michiel Saeyens – Landbouw door de lens

Bewaren

%d bloggers liken dit: