“Grote beer JD 6230R ideaal om kleinere broer bij te staan”

De John Deere 6230R draait nog niet zolang op Landbouwwerken Dries Gabriels in het Belgische Kasterlee. Zelf is hij enorm blij met deze ‘grote beer’. Zijn trots laat hij zien door een foto van de trekker, met de mesttank van Peecon, in te sturen voor ‘Trekker van de maand’. “De combinatie is super. Zowel in het veld als op de weg.”

John Deere 6230R

Wat staat er op de foto?
“Daar zien we de John Deere 6230R met een Black Peecon Euroliner 24500. We voeren mest aan bij een Vervaet Hydro Trike. Dit was in Geel, in de provincie Antwerpen. Ik zat zelf achter het stuur.”

Wat zijn de eigenschappen van deze machines?
“De John Deere 6230R heeft een vermogen van 230 pk. Met boost komen we op 280 pk. De Peecon heeft een inhoud van 24.500 liter. Ik had al een 6170R, maar die was iets te licht voor het transport van stalmest. Door de groei van mijn bedrijf was deze grote beer ideaal voor zijn kleinere broer bij te staan bij zwaardere werkzaamheden. De Black Peecon Euroliner is op het bedrijf gekomen vanwege vele vraag van klanten om vloeibare mest uit te rijden. Daar was deze ton voor nodig.”

Landbouwwerken Dries Gabriels

Wat voor bedrijf heeft u?
“Landbouwwerken Dries Gabriels is een bedrijf dat volop aan het uitbreiden is voor de klanten, om zo meer te kunnen aanbieden als loonwerk. Wij voeren diverse landbouwactiviteiten uit in Kasterlee en omgeving.”

Bevalt deze combinatie?
“Deze combinatie is super. Zowel in het veld als op de weg. Met de grote wielen kan deze combinatie lang over het land rijden en daarnaast rijdt die zacht op de baan.”

Landbouwfotografie

Wie heeft de foto gemaakt?
“Landbouwfotografie Kevin Coolkens. De foto is in maart genomen. De trekker was, toen de foto werd geschoten, pas een maand oud. Zelf zijn we ook behoorlijk actief met het maken en plaatsen van foto’s op de social media. Zo laten we zien wat voor diensten we aanbieden en wat voor mogelijkheden we voor de klanten inzetten.”

Tekst: Martin de Vries

%d bloggers liken dit: