GRIMME VENTOR 4150 uitgebreid met praktijkgerichte functies

Voor het seizoen 2021 is de vierrijige, zelfrijdende aardappelrooier VENTOR 4150 ook met meer praktijkgerichte functies uitgebreid.

Voor lang, taai aardappelloof

De VENTOR 4150 kan optioneel dan ook met de HT 400 loofklapper uitgevoerd zijn. Deze is geschikt is voor een extreem hoog aandeel lang en taai aardappelloof. Naast een significante stijging van de capaciteit, zorgt het loofklappen tijdens het rooiproces ook voor reducering van aardappelverlies op de loofdoorvalband. Het aardappelloof is met de afvoerband en de geïntegreerde loofverspreider verdeeld over het reeds gerooide perceel. De diepteregeling gaat dan ook automatisch via sleeptasters en kan eenvoudig vanaf de terminal in de cabine ingesteld worden. Voor wegtransport is de HT 400 hydraulisch boven de opname getild.

De bekende loofklapper HT 400 is geschikt voor lang, taai aardappelloof.

Minder aanklevende grond

Voor de toepassing op zware grond kunnen daarnaast ook slijtvaste schaarplaten van kunststof gemonteerd zijn. Deze reduceren het aankleven van grond tot het minimum.

De schaarplaten van kunststof reduceren het aankleven onder zware omstandigheden.

Steenbeveiliging rooischaren

Naast de bekende breekbouten aan de rooischaren en de schaardrager, kunnen ook nog de schaarstelen met breekbouten tegen overbelasting gezekerd zijn. De benodigde beveiliging kan men variëren met behulp van drie gaten voor het positioneren van de breekbouten.

De steenbeveiliging voorkomt beschadigingen aan de schaardrager. De belasting kan via drie gaten gevarieerd worden.

Speedtronic-Web

Met de optionele Speedtronic-Web worden de snelheden van de zeefbanden, inclusief de loofdoorvalband, automatisch in snelheid t.o.v. de rijsnelheid ingesteld. Het systeem kenmerkt zich dan ook door een verbeterde ontlasting van de chauffeur en maximaliseert de productbescherming.

Met behulp van de functie Turbo Clean is het reinigen van bepaalde banden en reinigers eenvoudiger gemaakt. De banden en reinigers zijn hiertoe na elkaar met maximale snelheid aangedreven, zodat er een zelfreinigend effect is gerealiseerd. Turbo Clean kan met een druk op de knop of automatisch bij veldeinde geactiveerd zijn.

Bodembescherming

De VENTOR 4150 kan optioneel met de grote MICHELIN CEREXBIB 2 banden in de maat VF 900/60 R38 uitgevoerd zijn. Dankzij de MICHELIN Ultraflex technologie kunnen deze banden met een geringe bandenspanning rijden, waardoor een goede bodembescherming en bedrijfszekerheid gerealiseerd is.

Zeer bodemvriendelijk middels de nieuwe MICHELIN CEREXBIB 2 banden.

Lossen in één minuut

De aandrijving van de bunkerlosband is dusdanig doorontwikkeld, dat de lostijd van de 15-tons grote bunker van 90 naar 60 seconden teruggebracht is.

Opbrengsten digitaal opslaan

Voor het documenteren van de opbrengst, kan de VENTOR 4150 met een geïntegreerde opbrengstmeting uitgevoerd zijn. Op basis van deze gegevens kan een beheer-zonekaart zijn gemaakt, die hoog- en laagrendementzones in secties onderscheidt. M.b.v. een Farm Management Informatie Systeem (FMIS) kan op basis van de beheer-zonekaart een applicatiekaart gemaakt zijn voor een sectie-specifieke toepassing van bijv. kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen of pootgoed. Alle meetwaarden kunnen in ISO-XML-formaat zijn opgeslagen en met een USB-stick of het fabrikantoverkoepelende gegevensplatform “agrirouter” zijn verzonden.

Bron en afbeeldingen: GRIMME

%d bloggers liken dit: