Grimme met vele doorontwikkelingen naar Bettravenier in Frankrijk

Op de Bettravenier (Beet Europe) van 26 tot 27 oktober in Frankrijk stelt Grimme een veelvoud aan interessante doorontwikkelingen in de bietentechniek voor. De zelfrijdende bietenrooier uit de Maxtron- en Rexor-serie zijn met de nieuwste Mercedes-Benz motorgeneratie (uitstootnorm fase IV) en AdBlue uitgevoerd. De Maxtron620 alsmede de Rexor 620 hebben met 530 PK ongeveer 40 PK meer aan boord. Het vlaggeschip Rexor 630 met 30-tons bunker brengt 625 PK over op de bodem.

sized_walkingshareGedemonstreerd worden alle drie modellen, voor een deel met het bekende Grimme rooiwielaggregaat maar ook met de nieuwe rooischaaropname. In combinatie met de FM-ontbla­derings­techniek of de klassieke stalen klepelas, resp. de innovatieve multihakselaar met de minimaalnakopper wordt de totale Grimme ontbladerings- en rooitechnologie gepresenteerd.

Alle cabines zijn met het nieuwe ErgoDrive bedieningsconcept uitgevoerd, zodat de chauffeur een snelle, directe en vrij programmeerbare toegang heeft op de armleuning of rijhendel. Twee CCI 100 terminals met hoge resolutie zijn eveneens geïntegreerd. Voor daglicht in de nacht zorgen de nieuwe extreem sterke LED-werklampen.

De Rexor 630 alsook de Maxtron620 worden met het nieuwe digitale ProCam videobewakingssysteem uitgevoerd, welke uit twee moderne camera’s met groothoeklens en een monitor met hoge resolutie en splitfunctie bestaat. Bij de huidige systemen kan de chauffeur middels een achteruitrijcamera de achterkant zien, maar de zijkanten niet. Personen in dat bereik kunnen aangereden worden of obstakels als bomen etc. kunnen beschadiging veroorzaken. Ondanks de grootte heeft de chauffeur met ondersteuning van ProCam een 360 graden zicht romdom de machine.

Voor verdere ontlasting van de chauffeur en bietvriendelijk rooien kan de Rexor-serie met een nieuwe automatische, doorvoer- en toerentalafhankelijke regeling “Speedtronic” uitgevoerd worden. Deze maakt het mogelijk om met minimale toeren bietvriendelijk te rooien en minimaliseert het risico op verstoppingen, anderzijds reageert ze ook zeer gevoelig bij hoge reinigingsintensiteit op een wisselende doorvoer zonder manueel ingrijpen van de chauffeur.

sized_rexor-630Beide Rexor-modellen hebben een verlengde losband met een extra, automatisch nasturend knikdeel. Deze vermindert de valhoogte van de bieten bij de eerste losbeurt aan de hoop, maakt een gelijkmatige bietenstroom bij het lossen mogelijk in transportwagens en vermindert de totale machinehoogte in werkpositie, wat weer een voordeel is bij overhangende obstakels in het veld. Beide Rexor-modellen worden bovendien gedemonstreerd met de zeer bodemvriendelijke bandengeneratie Michelin CerexBiB.

Grimme stelt de nieuwe 18-rijige precisiezaaimachine Matrix 1800 in Mulchuitvoering en V-drukrollen voor. De machine is met Section Control en Clever Planting uitgevoerd, welke automatische aanpassing aan de plantafstand naast de spuitpaden regelt en daarmee een gelijkmatige groei van de bieten realiseert.

%d bloggers liken dit: