Grimme Varitron 470: efficiënter, lichter en prijsgunstiger

Afgelopen donderdag stelde Grimme in het Groningse Hoogezand een prototype voor van de toekomstige 4-rijige zelfrijdende aardappelrooier, de Varitron 470.

sized_GRIMME VARIABILITEIT“Dit prototype is ingrijpend veranderd voor het seizoen 2015. Daar waren een aantal redenen voor”, aldus Dirkjan Stapel, productmanager: “De vorige machine was door het frame aan de zware kant, viel buiten Mia Vamil subsidieregeling die een tier 4 final motor voorschrijft en de (te) hoge aanschafprijs”. Klanten vragen naar een prijsgunstigere machine en daarom heeft Grimme besloten om de zelfrijder goedkoper te maken en anders te bouwen.

sized_GRIMME VARITRON 470 FRONT De nieuwe Varitron 470 zelfrijder is 10% lichter dan de vorige, beschikt over een zuinige MTU brl, 435 pk, 6 cilinder, tier IV final motor, is bijzonder wendbaar (voorwielen hebben een stuuruitslag van 65 graden). De 1e zeefband en reinigingsunit werken over een breedte van 2,80 m. De tweede zeefband is in het midden gedeeld.   De nieuwe bunker heeft een inhoud van 7 ton en kan al rijdend gelost worden. De lostijd bedraagt minder dan 1 minuut.

Deze nieuwe aardappelrooier is overzichtelijk, ergonomisch met een nieuwe bedieningsconsule, heeft een lager gewicht en is aanzienlijker geprijsd (vanaf 378.000,- euro).

Lees meer in de volgende loonwerker

%d bloggers liken dit: