GRIMME met vele doorontwikkelingen op de Potato Europe

Op 4 en 5 september 2019 vindt in Kain, in de buurt van Doornik, de Potato Europe plaats. Grimme toont ook in dit jaar weer een veelvoud aan machines.

Voor het eerst wordt de tweerijige bunkerrooier EVO 280 aan het internationale publiek getoond. De EVO 280 kenmerkt zich in het bijzonder door de hoge capaciteit van de drie grote reinigers. Met een bunkerinhoud van 8 ton is ook het rooien van lange werkgangen zonder vaak te hoeven lossen mogelijk. Standaard worden alle EVO 280 machines met een telemetrie-unit uitgevoerd, die naar wens machine- en locatieparameters aan het klantenportaal myGRIMME doorgeeft. Via een browser kan de gebruiker de overgedragen data in myGRIMME oproepen en verwerken.

Voor bezoekers, die interesse hebben in wagenrooiers, komt op de Potato Europe de drierijige GT 300 in actie. Het unieke aan de GT 300 is, dat je bij elke werkgang tot 50% meer capaciteit bereikt t.o.v. de tweerijige wagenrooiers.

Bij de zelfrijdende rooitechniek komt o.a. de vierrijige aardappelrooier VARITRON 470 als wielvariant in actie. Voor veel capaciteit wordt de MultiSep-reiniger i.c.m. een egelband uitgevoerd. De ringelevator is met de mazenband Optibags uitgevoerd, die nog meer reinigingseffect heeft en tegelijkertijd de aardappelen productvriendelijk transporteert.

De highlight van de demonstratie is de vierrijige zelfrijdende aardappelrooier VENTOR 4150. De VENTOR is de eerste vierrijige rooier met het bewezen SE-principe, welke het zeven, hoogte-overbrugging alsmede loofscheiding met elkaar combineert. Als eerste is het gelukt, de werkbreedte t.o.v. de 2 rijige SE-systemen te verdubbelen. Naast het dubbele aantal rijen, zijn ook twee keer zoveel reinigers aan boord. Op basis van de wendbaarheid en de werkbreedte van 3 meter komt de VENTOR probleemloos in elke hoek.

Standaard worden alle zelfrijders alsmede de EVO-serie sinds 2017 met een telemetrie-unit uitgevoerd. Deze maakt het voor de gebruiker mogelijk, in het klantenportaal myGRIMME, o.a. de locatie van de machine live te tonen en tegelijkertijd machinegegevens zoals bijv. gerooide hectares en dieselverbruik in te zien.

Bij de inschuurtechniek wordt de stortbunker RH 24-60 Combi live aan het publiek getoond. Voor het scheiden van kluiten, stenen en aardappelen is het unieke tweetraps stenen- en kluitenscheidingssysteem in de stortbunker geïntegreerd.

Voor productvriendelijk transporteren van het product van de stortbunker naar de hallenvuller wordt voor het eerst de nieuwe duoband uit de TC 800-serie gedemonstreerd. Om de aardappelen productvriendelijk en voorzichtig op de tweede transportband over te geven, wordt het bekroonde bandhefmechanisme Airbag toegepast. Het doordachte rijwerk met de offset tandemwielen zorgt ervoor, dat de transportband aan de aannamezijde eenvoudig en door één persoon zijdelings te verrijden is.

Als navolgende hallenvuller komt de SL 80-18 Quantum in actie. Het Quantum-principe, een bij de aanname gemonteerde vlakke band, zorgt voor een beduidend vriendelijkere overgave op de hallenvuller dan bij een standaard aanname – onafhankelijk van de zwenk- en de hellingshoek.

 

 

Tentoongesteld wordt de achtrijige, opklapbare bekerpootmachine GL 860 Compacta, die veel capaciteit combineert met snelle perceelswisselingen en verder alle voordelen van een 8-rijige pootmachine en een compacte pootmachine combineert. Op de GRIMME stand wordt ook nog de vierrijige bandpootmachine GB 430 getoond. Met de GB 430 zijn hoge rijsnelheden tot 10 km/h mogelijk, afhankelijk van de knolsortering en -grootte, pootafstand, machine-uitvoering alsmede bodemomstandigheden.

 

%d bloggers liken dit: