Grimme GR300 met zwaardere aandrijfkast uitgerust

Grimme GR300De grondbewerking voor het poten van aardappels vraagt speciale aandacht. De combinatie van front-frees met plantmachine achteraan op de trekker voorkomt teveel gerij op de velden. Grimme heeft de GR300 frontfrees nu uitgerust met een zwaardere aandrijfkast.

De Grimme GR 300 is voor omstandigheden ontwikkeld waarbij een zeer intensieve bewerking vereist is. Dit wordt mogelijk gemaakt door middel van het grote aantal freeshaken en het hogere Grimme GR300toerental. Waarbij wel gelet moet worden op de aanwezigheid van stenen in de bodem. De vernieuwde versnellingsbak is geschikt voor een trekker vermogen van 250 PK en met drie versnellingen uitgevoerd. De GR 300 kan zowel in front- als in achteraanbouw gemonteerd worden. Ook is een combinatie mogelijk met een pootmachine uit de GL serie.

Grimme GR300De Loonwerker zag deze combinatie aan het werk in Aartrijke. De Grimme GR300 was ’s ochtends door de mecanicien van de firma opgestart en afgesteld. Ondertussen waren de eerste hectares al geplant.   De combinatie bestond verder uit een New Holland T7.220 en een Grimme GL34kl pootmachine.

 

Meer informatie over de Grimme GR300 vindt U op hun website.

%d bloggers liken dit: